Лекари и медицински специалисти отбелязват ръст на пациентите, страдащи от

...
Лекари и медицински специалисти отбелязват ръст на пациентите, страдащи от
Коментари Харесай

Затлъстяването е сред основните причини за чернодробните заболявания

 Лекари и медицински експерти означават растеж на пациентите, страдащи от чернодробни болести през последните няколко десетилетия. Най-голям е броят на тези с неалкохолна мастна чернодробна болест (НАМЧБ), а повода за това е увеличението на затлъстяването измежду огромна част от популацията. Учените са безапелационни, че смяната на метода на живот, в това число спазването на диета и извършения, са ключът към стабилизиране на положението.

Резултатите от изследвания, извършени през последните месеци, сочат, че смяната на метода на живот е есенциална и води до регресия на признаците на НАМЧБ. Учени от Китайския университет в Хонконг са открили, че използването на редица диети, в това число нисковъглехидратна диета, диета с ниско наличие на мазнини и средиземноморска диета, са довели до възстановяване на индикаторите на чернодробните ензими и чернодробната мастна тъкан на пациенти с неалкохолна мастна чернодробна болест. Симптомите на болестта понижават доста и при включването на разнообразни ежедневни извършения и спортни интензивности.

Болестното затлъстяване усилва риска от остра хронична чернодробна непълнота. Като незабавна превантивна мярка се предлага понижаване на тежестта при пациенти с цироза и затлъстяване.

Тези изследвания хвърлят светлина в търсенето на ефикасни способи за битка с НАМЧБ – смяната в метода на живот на пациента може да докара до огромно усъвършенстване в здравословното му положение. Балансираното и здравословно хранене е в основата на процеса, включително изключването на нездравословни (junk food) и мазни храни и заменянето им с по-чиста и потребна опция. Особено нездравословно за черния дроб е прекаляването с пържените храни, тлъсти меса, бели брашна и бял ориз, сол и захар.

Според учените интензивният метод на живот и придвижването са безспорна нужда за пациентите. Леки тренировки и дълги разходки всеки ден са задоволителни, с цел да се реализира забележителна регресия на признаците на заболяването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР