Лекари и медицински специалисти от цялата страна са изявили желание

...
Лекари и медицински специалисти от цялата страна са изявили желание
Коментари Харесай

Медици от цялата страна с желание да помогнат на видинските си колеги

Лекари и медицински експерти от цялата страна са изявили предпочитание да оказват помощ на видинската болница, която е една от най-тежко засегнатите от пандемията на ковид, това сподели пред Радио ВИДИН шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Венцислав Владински.
"Има такова предпочитание в действителност. Предстоят полемики с локалния Кризисен щаб. Все отново решението зависи от шефовете на съответните лечебни заведения. Специалността на лекаря няма значение - могат да дойдат и да работят в Спешното поделение ".
След приключването на 14-дневния период част от медиците, които имат негативни проби, ще се върнат на своите работни места.
"Липсват фрагменти сега в неврологичното поделение. Първите 9 от него ще се върнат на работа. Първият им тест беше негативен, чакаме и втория ".
22 са новите случаи на ковид в област Видин за последното денонощие, като позитивен тест са дали сестра и доктор от болничното заведение "Света Петка ".
"Много са случаите. Има нови позитивни от вкъщи в Гара Орешец. Другите са позитивни - контактни на предходните позитивни. Вероятно това е повода за повишаване на броя ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР