Лекари и медицински специалисти от цял свят призоваха световните лидери

...
Лекари и медицински специалисти от цял свят призоваха световните лидери
Коментари Харесай

Медици призоваха за ековъзстановяване след коронакризата

Лекари и медицински експерти от целия свят приканиха международните водачи да обезпечат екологично възобновяване от коронавирусната рецесия, написа „ Гардиън”.

Повече от 200 организации, представляващи минимум 40 милиона здравни служащи – към половината от международната здравна работна мощ, подписаха отворено писмо до водачите на Г-20 и техните основни медицински съветници, в което акцентират, че замърсяването на въздуха убива прибързано минимум 7 милиона поданици на планетата.

Те приканват за директно ангажиране на учените и медицинските съветници при проектирането на стимулиращите пакети, с цел да се подсигурява, че те включват експертни визии за запазване на публичното здраве и околната среда. Обществените здравни системи би трябвало да бъдат укрепени и да се има поради, че понижаването качеството на околната среда може да помогне за развиването на бъдещи болести.

Подписалите писмото упорстват също за промени при субсидирането на изкопаеми горива, като публичната поддръжка се пренасочи към възобновимите източници на сила, което ще способства за прочистването на въздуха, намаляването на излъчванията на парникови газове и ще помогне за стимулирането на икономическия напредък.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР