Лекари и медицински сестри в САЩ са шокирани от скоростта,

...
Лекари и медицински сестри в САЩ са шокирани от скоростта,
Коментари Харесай

Коронавирус: Медиците в САЩ в шок от скоростта, с която пациенти се влошават и умират

Лекари и медицински сестри в Съединени американски щати са шокирани от скоростта , с която пациенти, инфектирани с новия ковид (COVID-19), се утежняват и умират . Това споделя " Ройтерс " в собствен репортаж.

Пациентите " наподобяват добре, усещат се добре, обръщаш се и в идващия миг те към този момент са изпаднали в безсъзнание ", акцентира Даяна Торес, която е здравна сестра в болница в Ню Йорк, където е епицентърът на епидемията в Съединени американски щати.

Не единствено възрастни хора и пациенти със съпътстващи болести могат да са добре и на часа по-късно да се окажат в предсмъртно положение . Това може да се случи и на млади и здрави хора , са предизвестили медици.

Например млада жена ненадейно е умряла, до момента в който здравната сестра Лори Дъглас е била на промяна в болница в Батън Руж, щата Луизиана. Дъглас показва, че след 34 години в специалността е развила " вътрешен глас кой ще припадне и кой може да се усъвършенства. Но при тези хора нищо от това не важи ".

Пациентите може да влязат в болничното заведение с високи нива на О2 и да водят радостен диалог, описа доктор от друга болница в Ню Йорк, и единствено няколко часа по-късно към този момент да се " задъхват " и да бъдат интубирани.

" Плашещото тук е, че в това няма никакви правила ", акцентира лекарят, поискал да остане неизвестен.

Бързото утежняване евентуално е резултат от " несъразмерна " реакция на имунната система, до момента в който тя се бори с вируса, сподели доктор Ото Янг, експерт по инфекциозни заболявания в медицинския център UCLA в Лос Анджелис. Този феномен се следи, когато тялото свръхпроизвежда имунни кафези и активиращите ги съединения, предизвиквайки рисково високо кръвно налягане, белодробни провали и органна непълнота.

Емили Музика, 25-годишна здравна сестра в предградията на Ню Йорк, сподели, че предходната седмица претърпяла прочувствен срив след случай, при който относително здрава 44-годишна жена се нуждаела ненадейно от интубация. " Онази вечер имах прочувствен срив ", сподели тя.

Журналистът от " Асошиейтед прес " Аник Джесданун, който е бил в положително здраве и е пробягал 83 маратона, е умрял предходната седмица от COVID-19. 51-годишният мъж изначало не се нуждаел от хоспитализация. Бил почнал да се възвръща и при обзор от доктор в края на март показвал чисти бели дробове и мощни признаци на жизнеспособност. Но " неочакван поврат в обстановката " го праща в незабавното поделение на 1 април, а 13 часа по-късно е умрял.

Медицинска сестра в интензивното поделение на болница " Маунт Синай " споделя по какъв начин е ставала очевидец на това по какъв начин при пациенти бързо се е стигало до бъбречна непълнота.

" Състоянието им се утежнява безумно доста и безумно бързо ", отбелязва сестрата и добавя: " Полагаме в действителност огромни старания да открием по какъв начин да ги лекуваме. ".

Лекари споделят, че имат стеснен триумф при спасяването на пациенти, които изискват интубация, като умират повече пациенти от нормалното, сложени на респираторни апарати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР