Лекари и медицински сестри от Втора градска болница са подали

...
Лекари и медицински сестри от Втора градска болница са подали
Коментари Харесай

Лекари от Втора градска болница в София не искат преструктуриране в инфекциозна болница

Лекари и медицински сестри от Втора градска болница са подали заявки за овакантяване поради желанието на Столичната община лечебното заведение да бъде преобразувано в инфекциозна болница. Така там ще могат да бъдат настанявани и лекувани пациенти с ковид.

Йорданка Фандъкова изрази такава подготвеност преди седмица с уточнението, че преструктуриране ще се прави, в случай че потенциалът на Военномедицинска болница (ВМА), Инфекциозната болница, " Пирогов " и Университетската болница " Александровска " се окаже непълен. Преобразуването можело да стане за 72 часа.

В ефира на Би Ти Ви недоволните експерти обясниха, че повода за напускането им е неналичието на подготовка и информация. " В рамките на две седмици болничното заведение беше докарана в нервност поради дезинформация какво ще се случи с болничното заведение, с личния състав и какво да вършим с болните. Тука инфекционист не е стъпвал от години, с изключение, с цел да пристигна да съветва ", споделя лекар Георги Тодоров, който е завеждащ на интензивното поделение на общинската Втора градска болница. Той изясни още, че лекарите не се усещат способени да лекуват заболели от ковид. Така им се слага задача да се оправят с нещо, с което не могат, възмущава се още лекарят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР