Лекари и медицински сестри от Университетската болница Канев в Русе

...
Лекари и медицински сестри от Университетската болница Канев в Русе
Коментари Харесай

Лекари от Русе на протест заради неизплатени допълнителни възнаграждения

Лекари и медицински сестри от Университетската болница „ Канев ” в Русе излязоха на митинг поради неизплатени спомагателни хонорари по клинични пътеки. Те обявиха, че се тормозят за бъдещето си като медицински фрагменти и настояха управлението на здравното заведение да промени метода си на ръководство.

Русе

В обедната си отмора под прозорците на управлението на болничното заведение лекари и медицински сестри от всички отделения желаеха да им бъдат изплатени спомагателните хонорари, които са проработили по клинични пътеки за месец май.
Д-р Ивайло Йорданов: Предният път забавиха заплатите, в този момент режат ДМС. Реално ние работим, а не получаваме съответно заплащане.
Лекарите настояват, че администрацията в болничното заведение е с раздут щат, а в това време операционните сестри са единствено осем.
Д-р Стефан Йовчев: Трябва да са двойно най-малко. Те са от интервенция в интервенция, те изнемогват.
Директорът на Регионалната здравноосигурителна каса в Русе съобщи, че парите по клинични пътеки са преведени на Университетската болница в период.
Калоян Копчев – шеф на Регионална здравноосигурителна каса – Русе: Драма няма в Касата!
От управлението на болничното заведение са безапелационни, че този месец медиците няма да получат спомагателни хонорари, а задачата е да се подсигурява финансовата непоклатимост на здравното заведение за идващите два месеца.
Д-р Йосиф Новаков – зам.-председател на Борда на шефовете на УМБАЛ – Русе: Когато салдото не разрешава финансова непоклатимост, ние нямаме право да разпределяме ДМС.
Ръководството на болничното заведение е изрично, че през идващите месеци, при положителни финансови индикатори обаче, не е изключено медиците да получат спомагателни хонорари.
 Лекари в Русе желаят повече болнични кревати за висококвалифицирани действия Лекари в Русе желаят повече болнични кревати за висококвалифицирани действия
Със 150 по-малко са болничните кревати заложени в Националната здравна карта за русенска област спрямо предлагането на лечебните заведения. Засе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР