Лекари и медицински сестри от МБАЛ Свети Мина излизат на

...
Лекари и медицински сестри от МБАЛ Свети Мина излизат на
Коментари Харесай

Лекари и сестри от МБАЛ Свети Мина излизат на протест

Лекари и медицински сестри от МБАЛ " Свети Мина " излизат на митинг пред община Пловдив в петък, 25 януари с искане за повишение на заплатите им. Акцията е планувана за 12:00 часа, посочи водачът на КТ " Подкрепа " в Пловдив Атанас Кръстев.

" Подкрепяме напълно настояванията на нашите членове в болничното заведение, както и на тези от КНСБ. Те са в правото си да упорстват за повишението на трудовите им хонорари, които са обидно ниски. Медиците упорстват за среща с кмета на Пловдив Иван Тотев с цел да показват пред него настояванията си, откакто общината е притежател на здравното заведение и ние ще им спомагаме ", съобщи Атанас Кръстев.

Директорът на МБАЛ " Свети Мина " доктор Генади Странджев напомни, че финансовото състояние на лечебницата е тежко и се надява на помощ от общината. Той добави, че се водят договаряния с медицинските сестри, които при започване на месец януари подадоха заявки за овакантяване. Някои от тях били подготвени да останат на работа, само че изчакват с цел да видят по какъв начин ще се развие обстановката. Предизвестията на 30-те медицински сестри за овакантяване изтичат на 7 февруари и в случай че дотогава не се откри решение някои от отделенията на здравното заведение може като Кардиологичното, Детското и Хирургичното отделения могат са останат без личен състав.

Те упорстват да им бъдат нараснали месечните заплати от 540 лв. на 700 лв.. Получили са оферти месечните им надници да бъдат вдигнати на 600 лв., които докара до подаването на заявки за овакантяване. До в този момент медиците организираха няколко протестни митинга пред болничното заведение с претенции за повишение на заплатите им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР