Лекари и медицински сестри от Александровската болница излязоха на протест

...
Лекари и медицински сестри от Александровската болница излязоха на протест
Коментари Харесай

Медиците от Александровска протестираха за пореден път

Лекари и медицински сестри от Александровската болница излязоха на митинг пред емблематичната арка, съобщи Българска национална телевизия.

Въпреки обещанията на здравното министерство след митинга пред ИСУЛ, медиците се тормозят, че след анулация на изключителното състояние, ще отпаднат и спомагателните 1 000 лева за работа на първа линия.

Протестът на медиците е следващ. Искат повишение на заплатите и работещи механизми това да се случи бързо.

След премахването на парите за Коронавирус, лекарите се оплакват, че още веднъж ще взимат 1 200 лева, сестрите по 800 лева, а санитарите 700.

Сутринта преди да излезем в ИСУЛ, с сътрудниците питахме дали от Министерство на здравеопазването желаят среща, по време на митинга звъняха 9 пъти, поканиха ни на среща, като тя беше информативна, да ни кажат какви стъпки ще предприеме министерството, сподели Адриян Симеонов - педиатър, ръководител на профсъюз " Защита ".

От синдиката считат, че от дълго време е трябвало да бъде решено какво ще се предприеме. Медиците към този момент се отхвърлят от планувания за 7-ми април митинг в триъгълника на властта, с цел да видят дали въпреки всичко ще стартират промени в бранша.

В последна сметка, не би трябвало да разчитаме на някакви бонуси, а някакво обикновено възнаграждение по принцип. Освен финансовото искане е доста значимо да отбележим и средата в която работим, в случай че ви пада мазилка на главата, няма по какъв начин да се почувствате доста задоволени от работата си, сподели доктор Неделчо Иванов, специализант по клинична имунология.

Според доктор Иванов, Александровска болница няма по какъв начин да бъде ремонтирана единствено от клинични пътеки, постройката е с историческо значение и финансирането би трябвало да е на държавно равнище.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР