Лекари и медицински сестри от 40 общински болници излизат на

...
Лекари и медицински сестри от 40 общински болници излизат на
Коментари Харесай

40 общински болници ще излязат на едночасов протест на 15 януари

Лекари и медицински сестри от 40 общински лечебни заведения излизат на едночасов митинг пред стационарите на 15 януари. Това решение взеха през днешния ден Управителният съвет на сдружението на общинските лечебни заведения в България и Българският лекарски съюз. Съвместното съвещание се организира в болничното заведение в Севлиево.

Целта на митинга е системата на общинското опазване на здравето да се дофинансира с още 30 милиона от страната, НЗОК и да изплатят надлимитните действия, които дължат на тези лечебни заведения в размер на 5 милиона лв. и да се организира необятен публичен спор.
Д-р Неделчо Тотев, ръководител на УС на Сдружението на общинските лечебни заведения в България: „ И редом с това да се усилят и да се актуализират цените на клиничните пътеки, които са приоритет на регионалните и на общинските лечебни заведения, това са дребните пътеки, ежедневните пътеки, ежедневната патология. “.
Председателят на БЛС разяснява и думите на здравния министър Кирил Ананиев, че пари за лечебните заведения ще има единствено, в случай че се преструктурират.
Д-р Владимир Грозев, ръководител на БЛС: „ В момента, в който не се подкрепят по един или различен метод, включая и с това което сътрудниците декларират - с тези 30 млн. целева дотация общинското опазване на здравето, не се случи в идващите няколко месеца, в същия този интервал няма да има на кого да се дадат тези 30 милиона.
От управлението на сдружението обявиха, че митингът е градивен за да се обърне внимание на наболелите проблеми в дребните лечебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР