Лекари, грижещи се за пациенти с Ковид-19 в Ню Йорк,

...
Лекари, грижещи се за пациенти с Ковид-19 в Ню Йорк,
Коментари Харесай

Лекари от САЩ за Ковид-19: Освен треска, кашлица и задух се наблюдава объркване, дотам че пациенти не знаят къде са, нито коя година е

Лекари, грижещи се за пациенти с Ковид-19 в Ню Йорк, следят от ден на ден случаи, при които с изключение на тресчица, кашлица и зной, има и различен признак - комплициране, до такава степен че да не знаят къде са, нито коя година е, заяви Агенция Франс Прес.

Тази загуба на ориентировка от време на време е обвързвана с дефицит на О2 в кръвта. При някои заболели обаче степента й наподобява непропорционална по отношение на равнището на засягане на белите дробове.

За Дженифър Фронтера, невролог от университетската болница Лангоун в Бруклин въпросът е какво е въздействието на новия ковид върху мозъка и нервната система.

Вече има проучвания върху казуса. Миналата седмица в Списанието на Американската здравна асоциация експерти написаха, че 36 % от 214 китайски пациенти са имали неврологични признаци - от загуба на обонянието до неврологични болки, конвулсивни рецесии и инсулти.

Френски лекари от Страсбург разгласиха публикация в най-престижното американско здравно списание - Ню Ингланд джърнал ъв медисин, в която оповестяват, че повече от половината от 58-те пациенти в реанимация са били комплицирани или превъзбудени. Скенерите на мозъка разкриват вероятни възпаления.

Вирусолозите не са сюрпризирани, че новият ковид SARS-CoV-2 може да инфектира мозъка и нервната система, тъй като това е следено и с причиняващия СПИН вирус ХИВ.

Вирусите могат да обиден мозъка по два метода, изяснява Мишел Толедано, невролог от клиниката Мейо в Минесота. Първият е като отключат засилена имунна реакция, наричана " цитокинова стихия ". Това е автоимунен енцефалит. Вторият е с директно възпаление на мозъка - вирусен енцефалит.

За да способства за изясняването на тези въпроси, Дженифър Фронтера, учител в медицинския факултет на университета на Ню Йорк, взе участие в интернационален план, който цели да стандартизира събирането на данни. Нейният екип следи конвулсивните рецесии при заболели от Ковид-19, които преди този момент в никакъв случай не са боледували. Лекарите следят също дребни мозъчни кръвоизливи.

" Наблюдаваме доста пациенти в положение на комплициране " - сподели Роан Арора, невролог от болничното заведение Лонг айлънд джуиш форест хилс. Той твърди, че са наранени 40 % от оживелите от Ковид-19. Дали тези проблеми са трайни, не е известно. Престоят в реанимация самичък по себе си може да сътвори комплициране преди всичко поради медикаментите.

Връщането към обикновено положение за болните от Ковид-19 обаче е по-дълго, в сравнение с за претърпелите инфаркт или инсулт. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР