Лекар, собственик на клиника за ин витро забременяване, години наред

...
Лекар, собственик на клиника за ин витро забременяване, години наред
Коментари Харесай

Лекар оплождал жени със своя сперма години наред

Лекар, притежател на клиника за ин витро зачеване, години наред оплождал жените-пациентки със своя семенна течност, а не с тази на техните сътрудници, оповестява Военновъздушни сили.

80-годишният към този момент канадският лекар Норман Баруин, практикувал в провинция Онтарио, Канада, е лишен от лиценз да упражнява специалността, само че това е прекомерно закъсняма мярка, защото първите случаи на противозаконната му и извратена процедура датират от преди повече от 40 години.

Точният брой на биологичните деца на Баруин евентуално е десетки. "Първите случаи на забременели и родили след лечението в неговата клиника дами са били регистрирани в края на 70-те години на предишния век ".

До разкритието се е стигнало, откакто едно от родените по този способ деца - Ребека Уилсън се усъмнила, че докторът е нейният същински родител. Тя откривала огромни прилики сред него и себе си и се подложила на генетичен тест. Изследването на ДНК удостоверило подозренията й. Тогава Уилсън популяризирала информацията и казусът разбунил цяла Канада.

Съсловна организация в Онтарио през вчерашния ден е решила, че Баруин е погазил всички правила на лекарската специалност и му лишила разрешителното да упражнява най-хуманната специалност.

Баруин бил представляван от юрист, който показал, че неговият клиент е признал всички свои провинения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР