Лекар от ямболското село Бояново беше пребит и ограбен от

...
Лекар от ямболското село Бояново беше пребит и ограбен от
Коментари Харесай

Лекар беше пребит и ограбен от свой пациент

Лекар от ямболското село Бояново беше пребит и ограбен от собствен пациент. Медикът е в извънредно тежко положение. Той е бил причакан от двама мъже пред дома си. Нападателите са му откраднали 7 000 лв..

Бях атакуван в двора, до момента в който се прибирах у дома удари ме с нещо желязно в главата, единствено в тил не съумях да го видя, спомня си доктор Владимир Гинев.

" Изпаднах в безсъзнание, като се посъвзех се подвигнах и открих контакт с мои близки, те се обадиха по телефона. Като ми взеха чантата останах и без телефон, там бяха и двата ми телефона, бях икономисал парите за нов автомобил, взеха ми и една гривна златна ", споделя още потърпевшият доктор. 

Седмица след нападението почнал да получава епилептични припадъци и тогава се обърнал към невролог. Установено е, че имам мозъчен инсулт след черепно-мозъчната контузия.

" На този стадий не мога да работя, а в случай че няма усъвършенстване евентуално няма да мога и да упражнявам ", сподели лекарят.

Организаторите на нападението са двама мъже – на 23 и на 42 години. По-младият е пациент на лекар Гинев, той е човек от селото и всички доста добре го познават. Според полицията той е престъпно проявен, женен с две деца. " Живее в Елхово и работи в една кооперация ", изясни Кръстьо Драганов – кмет на село Бояново.

Хората от селото са възмутени и шокирани от нападението, доста от тях се опасяват за сигурността си. Има възможност Бояново да остане без доктор.

Ако бъдат приети за отговорни, най-голямото наказване, което могат да получат нападателите е 10 години затвор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР