Лекар от Спешна помощ – Перник отказал да прегледа пациент

...
Лекар от Спешна помощ – Перник отказал да прегледа пациент
Коментари Харесай

Лекар от Перник отказал да прегледа пациент заради страх от коронавирус

Лекар от Спешна помощ – Перник отказал да прегледа пациент от боязън от ковид. Това описа жена от Радомир пред екипа ни. Здравното министерство ревизира сигнала

Рени Евстатиева е с астма. Получава припадък, който става много интензивен и се постанова да извика Спешна помощ.

„ Идеята беше да ме преслуша, имам наследник със забавено развиване, доста мъчно излизам, моят персонален доктор не беше в града “, изясни Рени Евстатиева.

Линейката идва бързо.

„ Директно от врата стартира да крещи къде ме изпращат, нямате ли си персонален доктор, аз обясних, че лекарят не мога да намеря, продължи да обикаля хола и да крещи… сподели - няма да ви прегледам… няма да се заразя и поради такива, лист не остав “, добави Рени.
В изискванията на зараза: Лекари напущат болничното заведение в Гоце Делчев В региона е направена и подписка в отбрана на локалните медици
Отказват да я прегледат и си потеглят, твърди дамата. На идващия ден тя отива при персоналния доктор, който й изписва медикаменти и отхвърля ковид.

„ Така че, да успокоя господина, че не е инфектиран, само че ще си диря правата, ние с хората с деца в увреждания разчитаме на незабавна помощ, тъй като в множеството случаи техните пристъпи стават вечер, персоналният доктор не може да реагира незабавно, и в случай че той беше направил спазъм, както прави, не знам “, сподели още Рени.

Жената е решена да търси правата си за грубото отношение на медика.

Рени е подала тъжба в РЗИ- Перник и Министерство на здравеопазването. Ние потърсихме шефа на Спешна помощ в Перник, само че не го открихме на работното му място, защото през днешния ден е почивен ден.
Лекари на първа линия за ковид: Това е ужасяващо заболяване Призивът им е да да сме виновни и да съблюдаваме ограниченията
От Министерството на здравеопазването обявиха, че ще се срещнат с проблема и в случай че сигналът е състоятелен, ще назначат инспекция по случая.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 503 18 17 34 Света 1155148 38505 61718 240392 Заразени* Нови Починали България 503 18 17 Света 1155148 38505 61718
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР