Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео. В него

...
Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео. В него
Коментари Харесай

Страшно ВИДЕО: Минути преди да умрат от К-19: Това не може да е истина

Лекар от Мисури разгласява в интернет шокиращо видео. В него той симулира последните минути от живота на пациент с Ковид-19.
"Ето по този начин наподобява човек, който поема въздух по 40 пъти в минута ", споделя лекарят, провесен над видеокамерата. В обектива се вижда единствено главата му, напълно покрита от голяма специфична маска, дебели защитни очила и операционна шапка. Така наподобява всеки доктор, който води борба за живота на пациент с ковид.

Не след дълго потискащата сцена стига до кулминационната си точка: обективът за момент се осветява и ръката на лекаря, която държи маркуча на системата за изкуствено дишане, се приближава до камерата. Настъпил е краят. Смъртта.
"Това не може да е правилно "
"Това е, което твоята майка, татко или пък твоите деца ще видят за последно в живота си, в случай че се разболеят тежко от Ковид-19 ", споделя лекар Кенет Реми в своето видео. Целта му: да раздруса всички тези, които не имат вяра, че Ковид-19 може да бъде доста рискова болест.

Няколко дни по-рано здравната сестра Джоди Дьоринг от Южна Дакота провокира сходен резултат. В Туитър тя описа за последните минути от живота на пациенти в нейното поделение, които до последно не вярвали, че съществува ковид.

"Последните им думи бяха: това не може да бъде правилно, не, не е истина ", описа здравната сестра пред СиЕнЕн.

Умоляващите апели на заболели и фрапантните подиуми от всекидневието на медиците на първа линия стават от ден на ден. Те са обезверен опит да се доближи до съзнанието на хора, които отхвърлят съществуването на ковид.

Като Раян от щата Джорджия, за който коронавирусът е "стопроцентова свръхреакция на управляващите " и "напълно безобидна зараза ". При това 39-годишният мъж, който срещнахме в един парк, има възрастен родственик, който е умрял от Ковид. Въпреки това Раян счита да продължи да живее, както до момента. Мерките против ковид му се костват прекомерни.

"Ковид е като елементарния грип "

"Много пресилено е да се реагира по този начин на нещо, което не е по-тежко от елементарния грип ", споделя той умерено. Настоящият президент Доналд Тръмп също непрекъснато съпоставя заболяването със сезонния грип. И Мари-Бет, седнала на една скамейка в парка покрай Райън, маха надменно с ръка.

"Всичко е изцяло раздуто. Човек въобще не трябва да се опасява от ковид ", споделя тя.

Хора като нея считат, че става дума за ненужно основаване на суматоха. Други пък съзират някакъв великански скрит план. Според допитване на Pew Research, всеки четвърти американец е най-малко частично уверен, че пандемията е била основана преднамерено.

Социолозите са открили, че няма друга страна в света, в която публичното мнение по отношение на ковид да е по този начин мощно разединено, както в Съединени американски щати.

Делителната линия минава през всички политически лагери. И въпреки всичко - тези, които отхвърлят ковид, са най-вече симпатизанти на Републиканската партия, а най-твърдолинейните поддръжници на Тръмп считат, че пандемията е скрит план на медиите против президента.

"Медиите желаят хората да се опасяват. Става дума за боязън! ", споделя Рон. 51-годишният американец си има и доктрина по въпроса: "Медиите са против Тръмп. Те биха изкарали всевъзможни неща, единствено и единствено да не бъде избран отново. "

Рон е уверен, че Тръмп още не е изгубил изборите. Негов 62-годишен адаш - Рон от Алабама - даже счита тематиката за ковид за смешна. Според него, пандемията имала политически, а не медицински аргументи.

Той подозира, че пандемията ще завърши още на идващия ден, откакто Байдън постави клетва като президент. "Медиите ще престанат да приказват за Ковид, с цел да излезе, че Байдън е избавил страната ", споделя той.

Джо Байдън към този момент разгласи, че за него борбата против ковид ще е главен приоритет. С екипа си той към този момент работи над тактика за превъзмогване на рецесията. За следващ път Байдън предизвести американците, че броят на смъртните случаи се покачва трагично и упорито ги прикани да съблюдават всички защитни ограничения.

"Не желая никого да тревожа, само че апелирам ви, вижте какви са обстоятелствата: занапред до януари вероятно ще починат още 250 000 души ", сподели Байдън по време на видеоконференция със притежатели и чиновници на дребни компании.

"Разбирате ли? Само тъй като хората не внимават. Трябва да спрем разпространяването на вируса ", сподели още Байдън.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР