Лекар и собственик на фирма, източили крупна сума от Националния

...
Лекар и собственик на фирма, източили крупна сума от Националния
Коментари Харесай

Лекар и бизнесмен източили 130 000 лв. от НОИ с фалшиви болнични


Лекар и притежател на компания, източили крупна сума от Националния застрахователен институт с подправени болнични, са разкрити при интервенция на " Икономическа полиция " в Пловдив. За една година са извадени 117 болнични, по които са изплатени 76 000 лв.. Това стана ясно на брифинг в Пловдив, даден от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Йордан Рогачев, зам.-окръжния прокурор Румяна Зайкова - Калеева и наблюдаващия прокурор по делото Димитър Пехливанов.

Лекарят, взел участие в схемата е известният в града ортопед доктор Георги Кръстев, който дълги години е ръководител на лекарската гилдия в Пловдив, а сега е неин секретар.

Според събраните доказателства той е работил в комбина със Стефан Г. от Харманли, който записал компания и с нея източвал Национален осигурителен институт с болнични на назначени чиновници.

Бизнесменът назначил на трудов контракт 10 индивида, на които е заречен високо възнаграждение. След това се срещнал с доктор Кръстев. В следствие той почнал да издава болнични, макар че нито един от чиновниците не е бил болен. Никой от чиновниците не е бил на обзор, само че всички получавали сложни за доказване диагнози и оптимален брой болнични.

" Упражняван е така наречен болничен туризъм, защото компанията е в Харманли, пациентите от от разнообразни градове в страната, прегледите са в Пловдив, а болничните листове са носени в София ", изясни наблюдаващият прокурор Димитър Пехливанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР