Лекар и екип медицински сестри, специализирани в неонатология, се оказаха

...
Лекар и екип медицински сестри, специализирани в неонатология, се оказаха
Коментари Харесай

Драма в небето: Жена роди на борда на самолет

Лекар и екип медицински сестри, профилирани в неонатология, се оказаха на точното място в точното време, с цел да оказват помощ на американка от щата Юта да роди на борда на аероплан, заяви Асошиейтед прес.
Лавиния Маунга пътувала от Солт Лейк Сити до Хавай на 28 април за фамилна почивка, само че почнала да ражда в 29-та гестационна седмица на битка на самолета.
Д-р Дейл Глен, персонален доктор и медицинските сестри Лани Бамфийлд, Аманда Бийдинг и Мими Хо от неонатологично интензивно поделение на болничното заведение в Норт Канзас Сити, Мисури, пътували със същия полет.
"Около средата на полета оповестиха, че има изключителна обстановка, случвало ми се е и преди екипажът да попита дали има доктор на борда, само че казусът този път беше в действителност незабавен ", сподели доктор Глен. Докторът и медицинските сестри незабавно се отзовали.
Поради липса на принадлежности и техника, те развихрили въображението си - употребявали връзки за обувки, с цел да пресечен пъпната шнур, а сърдечният темп на бебето бил измерван благодарение на смарт часовник.
"Всички ние се опитахме да работим в доста лимитирано, тясно място на борда на самолета, което също беше предизвикателство, само че се справихме отлично като екип ", сподели доктор Глен.
Раждането на момченцето, което е кръстено Реймънд, се трансформира в шлагер в ТикТок. Видеото, оповестено от една от пътничките, бе събрало повече от 11 милиона гледания до неделя вечерта.
Медицински екипи посрещнали самолета на летището в Хонолулу и откарали майката и новороденото в локална болница. Трите медицински сестри съумели да ги посетят там. Майката скоро била изписана, а бебето остава в неонатологичното интензивно поделение към този момент.
"Имах подобен шанс трите медицински сестри и лекарят да бъдат на борда и да ми оказват помощ, да стабилизират бебето и да се грижат за него до края на полета ", сподели щастливата майка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР