Лек за задушаваща кашлица доказан през годините! Градински чай може

...
Лек за задушаваща кашлица доказан през годините! Градински чай може
Коментари Харесай

Във всеки дом трябва да има градински чай

Лек за задушаваща кашлица потвърден през годините!

Градински чай може да се отглежда и вкъщи, само че също се намира и в аптека или хранителен магазин. Има прелестен мирис. Най-добър е пресният култивиран чай, който можете да употребявате по разнообразни способи.

Какво лекува градинският чай?
– инфектиране в устната празнина (кървене на венците, пародонтит, неприятен дъх)
– менструални болки и проблеми през менопаузата
– възпалено гърло, температура, кашлица
– ухапвания от инсекти
– мазна коса, косопад
– гнойни рани, пострадвания, изгаряния
– проблеми с храносмилането (диария, стомашна болежка, отичане на корема)
– усложнения с паметта, концентрацията, умствено безсилие и стрес
– прекалено изпотяване
– отслабен имунитет
– проблеми с пикочните пътища
– проблематична кожа

Лек за задушаваща кашлица – компреси от култивиран чай
Ще ви би трябвало чист ленен плат или чиста остаряла памучна тениска. Поставете филийки масло, в идеалния случай с органично качество, и листа от култивиран чай.

Легнете по тил и поставете лапата върху гърдите си допустимо най-близо до шията. Увийте се с топло одеяло и оставете маслото да се разтопи, в идеалния случай през цялата нощ. Компресът ще облекчи задушаващата кашлица.

Лек за възпалено гърло
Залейте 2 ч. л. култивиран чай с половин литър вряла вода и го оставете да престои три минути. След това прецедете сместа и накиснете ленената забрадка в отварата. Поставете на врата си и увийте с шал. Оставете да работи, до момента в който е топло.

Лечебно масло
Накиснете сухата билка в зехтин или масло от жожоба в продължение на три до шест седмици. След това можете да го употребявате за гаргара, когато гърлото ви боли, или като масажно масло за болежка.

Вкусен чай
Залейте листата на градинския чай с вряла вода и ги оставите да се накисват. Можете да пиете чая, само че и да вършиме гаргара при болки в гърлото. Благодарение на своите антисептични и антибактериални свойства, ще почувствате облекчение скоро. За по-добър резултат прибавете малко оцет и мед, такава гаргара ще ви помогне да изхвърлите слузта по-лесно.

Чудотворна смес
Поставете накълцаните листа от култивиран чай в стъклен съд с капачка и налейте алкохол или водка. Съхранявайте на мрачно място в продължение на три седмици и не забравяйте да разклащате бутилката понякога. Можете да употребявате тинктурата като първа помощ при обриви, изпотяване, само че и като вода за уста.

Свеж мирис
Добавете няколко капки масло от култивиран чай към дифузера. Успокояващият мирис на билката ще усъвършенства настроението ви, ще ви даде сила и ще усъвършенства когнитивните ви функционалности. Вдишването на аромата на култивиран чай се предлага изключително при Алцхаймер, защото има позитивен резултат върху паметта и вниманието.

Вижте още: Какаова торта със сладко от кайсии

Ароматен дезодорант
Градинският чай отстрани изпотяването, той освен освежава кожата ви, само че и мирише прелестно.

Естествен инхалатор
Ако имате слуз и раздразнени бронхи, правете си инхалации с култивиран чай. Нуждаете се от лъжица сушен култивиран чай или няколко пресни листа, които кипвате във вода с няколко капки масло от култивиран чай. Наведете се над тенджерата и покрийте главата си с забрадка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР