Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол, запушени артерии и

...
Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол, запушени артерии и
Коментари Харесай

Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол и диабет

Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол, запушени артерии и диабет

В националната медицина глогът се употребява като средство за сърдечни болести, а през 19 век френските и британските лекари необятно са го ползвали.

Тинктурата от глог се появява в книгата на хомеопатичните лекове някъде по време на Втората международна война, а по-късно глогът бил обект на голям брой проучвания, които просто потвърждават неговата резултатност.

Тинктура:
20 гр. цветове от глог и листа
100 мл. медицински алкохол 70-96%

Приготвяне:
Нарежете цветовете и листата в стъклен съд и ги залейте със алкохол и оставете да престоят за 4-6 седмици при стайна температура. Разклащайте съда понякога.

Употреба: приема се 3-5 пъти дневно, 15 капки на бучка захар или вода, чай или друга напитка, след предварителна консултация с доктор.

След 5-7 дни направете отмора от 2-3 дни.

Глогът е отличен лек за сърце укрепва и контролира сърдечния темп и е отличен регулатор на кръвното налягане. Препоръчва се при инфектиране на сърдечния мускул (миокардит) и атеросклероза, а има удобен резултат и при уязвимост на сърдечния мускул.

Действа и диуретично.
Глогът е отлично средство за усмиряване на нервната система, тъй че се предлага при сърдечно и нервно заболели, при изразени признаци на менопауза, бодърствуване и тревога под формата на чай от листа.

Плодовете на глога в някои страни се употребяват и в кулинарията, само че и в козметиката. Препоръчва се за мазна или раздразнена и зачервена кожа под формата на лосион за лице.

Сироп от глог:
1,5 кг глог
вода – 2,5 см. над плодовете

Приготвяне:
Поставете плодовете в купа и ги залейте с вода – да бъде 2,5 см. над тях. Оставете ги да се киснат в продължение на 24 часа.

Сложете ги на слаб огън на идващия ден да се варят за 30 минути, при непрекъснато безредие. След това отстранете от котлона и оставете да се охлади за 30 минути.

Прецедете, а течността съхранявайте в хладилника. Залейте плодовете още веднъж с вода, тъкмо както първия път. Повторете цялата процедура, прецедената течност смесете с първата, която сложихте в хладилника.

Сложете я да се вари, до момента в който остане 1/4 от нея. Съхранявайте в стъклен буркан.

Употреба: по 6-12 супени лъжици дневно. Срок на валидност: безграничен.

Чаят се подготвя от същото количество цветове и листа или единствено цветове или листа. 1 чаена лъжица на 1 чаша вода.

Пият се по 2-3 чаши дневно, подсладени с мед на глътки.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР