Лек за напукани пети – мека и хидратирана кожа Страдате

...
Лек за напукани пети – мека и хидратирана кожа Страдате
Коментари Харесай

Мека и хидратирана кожа – съвети

Лек за напукани пети – мека и хидратирана кожа

Страдате ли от сухи и сърбящи стъпала? Краката ви зачервени ли са, груби, кожата ви лющеща ли е? Напукани пети? Това са чести признаци на сухота на краката.

За страдание, множеството хора страдат от този проблем в една или друга степен. Причината е, че за разлика от която и да е друга част на тялото, кожата на краката няма мастни жлези. Единственият източник на влага в тази област са потните жлези. Понякога, тези потни жлези не са задоволителни, с цел да поддържат краката хидратирани вярно.

Чести аргументи за сухота на краката са сапуните, които изсушават кожата, студът, ниската мокрота, излагането на слънце, горещите душове и естествените промени, свързани с възрастта. Сухите крайници могат да причинят дискомфорт, в това число мощен сърбеж или парене. Така че, не подценявайте този проблем. Опитайте тези домашни средства още през днешния ден.

Лимонов сок
Киселината в лимоните спомага за разтварянето на мъртвите кожни кафези. Ето за какво се предлага да накиснете краката си в лимонен сок в продължение на 10 минути и по-късно да употребявате забрадка за премахване на сухата кожа.

Зехтин
Овлажняващите свойства на зехтина могат да спасят и най-сухите, напукани крайници. Добавете няколко капки етерично масло от лавандула или лимон, с цел да засилите лечебния резултат. Смесете съставките в буркан и разклатете. Нанасяйте постоянно получения разтвор върху напуканите пети.

Вазелин
Масажирайте стъпалата си с вазелин. За най-хубави резултати нанасяйте вечер и си обуйте памучни чорапи. Това ще разреши на вазелина да се всмуква по-добре. Не забравяйте да ги изплакнете на сутринта.

Захар
Направете домакински ексфолиращ скраб с равни елементи зехтин и кафява захар и масажирайте стъпалата си. След 10-15 минути изплакнете краката си със студена вода.

Пчелен мед
Естествените ензими в меда, могат да излекуват кожата и да задържат влагата. Ето за какво, би трябвало да накиснете краката си в топла вода с мед. След 10-15 минути петите ще станат доста по-меки.

Мляко
Млякото е богато на витамин А и други хранителни субстанции, които вършат кожата да наподобява здрава и сияйна. Също по този начин, съдържа млечна киселина, която може да отстрани мъртвите кафези на кожата и да насърчи растежа на нови, здрави кафези. Накиснете краката си в разтвор от 1 чаша мляко и 5-7 чаши топла вода.

Сусамово масло
Това мощно масло съдържа витамин Е и три разнообразни типа киселини. Има и антибактериални свойства. Накиснете краката си в топла вода за 10 минути и по-късно ги разтрийте със сусамово масло. Най-добре е да вършиме това вечер преди лягане.

Вижте още: Отмъщение за невярност

Куркума
Домашен лек, който може да боядиса краката ви в блестящо жълто, само че неговият вълшебен резултат си коства краткотрайното стеснение! Куркумата е изключително ефикасна за хора, които имат сухи крайници, породени от инфекции като да вземем за пример спортисти. Смесете 3 супени лъжици куркума на прахуляк с няколко капки кокосово масло и нанесете разтвора върху напуканите крайници. Изчакайте 20-30 минути и по-късно, измийте краката си с топла вода и мек сапун.

Погрижете се за краката си! Изберете лек за напукани пети и те сигурно ще станат по-гладки и здрави.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР