Лек за болезнени стави с дафинов лист и бонус рецепти

...
Лек за болезнени стави с дафинов лист и бонус рецепти
Коментари Харесай

Чай от дафинов лист – ползи

Лек за мъчителни стави с дафинов лист и бонус предписания за общо здраве

От сушените листа се подготвя чай, до момента в който от пресните се прави етерично масло. След това, това етерично масло се употребява в козметичната промишленост, за подготвяне на сапуни, парфюми и други

Дафиновият лист има антисептичните и противовъзпалителни свойства.

Той е богат на витамини от група В (рибофлавин, пиридоксин, ниацин и пантотенова киселина), които способстват за по-доброто действие на нервната и мускулната система, има позитивен резултат върху метаболизма и хормоналния декор.

Чаят от дафинов лист се употребява при лекуване на болести на храносмилателните органи, анорексия, загуба на вкус, диабет, сърдечно-съдови нарушавания.

Дафиновият лист има седативен резултат и се употребява при раздразнителност, напрежение и бодърствуване. Може да бъде доста потребен и при лекуване на подагра и ревматизъм, а етеричното масло се употребява сполучливо при лекуването на болести на лимфните възли, тъй като укрепва имунната система. Достатъчно е да разтриете дафиновия лист върху кожата на гърлото, с цел да се отървете от дискомфорта.

Маслото от дафинов лист се употребява и при дихателни проблеми, тъй като облекчава кашлицата и оказва помощ за изхвърляне на слузта от белите дробове.

По-добро храносмилане
Дафиновите листа съдържат някои органични съставни елементи, които могат да оказват помощ при синдром на раздразнените вътрешности, намалявайки подуването и метеоризма.

Против кашлица
Нарежете на ситно три дафинови листа в тенджера, залейте ги с 250 мл вода и варете за 10 минути. Оставете чая да престои затрупан още 10 минути, след което го прецедете.

Пие се два до три пъти дневно в количество от 300 мл. Приготвеният по този метод чай от дафинов лист има позитивен резултат против кашлицата и се предлага да се пие за подсилване на имунитета против грип, а най-ефективен е при бронхит и други дихателни проблеми.

Сироп за кашлица с дафинов лист и култивиран чай
Съставки:
1 чаша (200 мл) захар
1 чаша вода
10 дафинови листа
2 супени лъжици култивиран чай (суха билка)

Поставете захарта на огъня и я загрейте деликатно, до момента в който стартира да се топи до приемането на карамелен цвят, само че внимавайте да не я изгорите. Добавете водата. Покрийте и варете, до момента в който захарта се разтопи. След това, прибавете дафиновия лист и градинския чай и варете още 10 минути.

Оставете сиропа затрупан в тенджерата, в която е бил варен, до момента в който изстине. След това го прецедете и го съхранявайте в бутилка или буркан.

Пийте по три супени лъжици на ден (една чаена лъжичка за деца), половин час преди хранене.

Лек за мъчителни стави
С течение на времето в тъканите се натрупват калцификати, които би трябвало да бъдат изхвърлени и които са причина за инфектиране и лимитирано придвижване в ставите.

Вечер в 300 мл вряла вода прибавете 5 дафинови листа, натрошени на ситно. Варете ги 5 минути, след което свалете от котлона. Оставете покрито за една нощ. На идващия ден прецедете и пийте на дребни глътки, през целия ден.

Вижте още: Детоксикирайте тялото с лук и чесън!

Пийте три дни, по-късно, направете отмора от 7 дни и може да повторите при нужда. При хронични болести на ставите и костите разтворът се пие пет следващи дни, последвани от отмора от 7 дни.

След две седмици ще забележите, че костите ви са станали по-подвижни. Това значи, че лекуването е сполучливо. Ако към момента усещате болежка – повторете лечението.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР