Лек с индрише за болно сърце и кашлица Индришето е

...
Лек с индрише за болно сърце и кашлица Индришето е
Коментари Харесай

Лек с индрише: за болно сърце, високо кръвно налягане и кашлица

Лек с индрише за болно сърце и кашлица

Индришето е необикновено лечебна билка, която се употребява за подготвяне на естествени лекове.

Точно както здравецът е присъщ за всеки български дом, дружно с петуниите и рози, по този начин и индришето го има в съвсем всеки дом.

Много е красиво, извънредно ароматно и доста потребно.

Когато приготвяте компот от боровинки или вишни, слагайте по едно листо за необикновен мирис.

Добавя се и в мармалад и сладко. Тази билка обаче, като се изключи че е ароматна, е и доста потребна и лечебна. Само с едно поемане покачва защитните сили на организма.

Откъснете лист и го намачкайте в ръката си, с цел да освободите етеричното му масло. Вдишайте този мирис, когато се чувствате неразположени и сте заболели.

Откъснете 20 пресни листа индрише и ги намачкайте в хаванче.

Настържете кората от 3 домашни лимона и изстискайте сока. Почистете 30 ореха. Добавете един буркан с първокласен мед. Разбъркайте добре с намачканите листа.

Употреба: по една супена лъжица на ден, половин час преди закуска.

Лекува високо кръвно налягане и болно сърце. За болно сърце: дъвчете всяка заран по 2-3 листа индрише. Половин час по-късно не консумирайте никаква храна, с цел да може билката да подейства. Лекува вените и всички заболели кръвоносни съдове.

Индришето може да успокои мощната кашлица. За задачата би трябвало да извършите запарка вечер от: 2 супени лъжици босилек, 3 листа индрише, 3 счупени ореха, само че не почистени, 500 мл. вода.

Кипнете водата, по-късно поставете 3 цели ореха с черупката, преди този момент единствено счупени, босилека и индришето. Оставете да ври 5 минути.

Оставете да изстине и на идващия ден прецедете. Цялото това количество би трябвало да бъде разграничено на 4 дози и да се употребява през целия ден на равни шпации от време. По предпочитание може да се подслади с малко мед.

Лек за обособяване на секрет от белите дробове и синусите:
10 лукчета
10 листа индрише
10 локума
500 мл. вода

Водата се загрява и се прибавят бонбоните и листата. След като заври, прибавете локума и разбъркайте постепенно, до момента в който сместа се разтопи.

Вижте още: Сладкиш с ванилов пудинг – подготвя се елементарно, а е толкоз апетитен

Варете, до момента в който сместа намалее на половина и се сгъсти. Съхранявайте в изсъхнал чист съд и оставете да изстине. Получава се примес, сходна на мармалад.

Консумирайте по една супена лъжица заран. Да се съхранява в ледник.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР