Лек растеж от 0,1 на сто на германската икономика през

...
Лек растеж от 0,1 на сто на германската икономика през
Коментари Харесай

Германия се размина с рецесията

Лек напредък от 0,1 на 100 на немската стопанска система през третото тримесечие е разрешил да се избегне криза, съобщи Асошиейтед прес.

Федералната статистическа работа заяви през днешния ден, че брутният вътрешен артикул (БВП) на Германия е повишен с 0,1 на 100 по отношение на предходните три месеца. Службата обаче е преразгледала към намаляване оценката си за спада през второто тримесечие до 0,2 на 100 вместо оповестените по-рано 0,1 на 100.

Две следващи тримесечия стесняване на стопанската система значат техническа криза.

Анализаторите чакаха нов спад на Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие. Независимата група стопански съветници на немското държавно управление обаче уточни предходната седмица, че няма признаци за " необятна, дълбока криза " или належаща нужда от стратегия за стимулиране.

Компаниите за услуги и пазарът на труда са дръпнали нагоре страната, само че промишленият бранш, отпред с автомобилостроенето и машиностроенето регистрират спад в подтекста на комерсиалното напрежение, предава Българска телеграфна агенция.

На годишна основа най-голямата европейска стопанска система регистрира напредък от юли до септември с 0,5 на 100 след повишаването с 0,3 % от април до юни, съгласно сезонно поправените данни, представени от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР