Лек ръст на продажбите на жилища в Кърджали това лято,

...
Лек ръст на продажбите на жилища в Кърджали това лято,
Коментари Харесай

Синдромът "призрачни апартаменти" се засилва в Родопите. Купуват ги гурбетчии, а нощем...

Лек растеж на продажбите на жилища в Кърджали това лято, по отношение на миналогодишния сезон, регистрират строители и организации за недвижими парцели. „ Основният профил на купувача е гурбетчия, който е икономисал прилична сума пари и тъй като няма предприемачески усет или просто не желае да става частник, а да си работи от час до час за чорбаджията, а в останалото време да не се тормози, споделя „ Да имаме нещо в Кърджали - за фамилията, за децата “ и заплаща за апартамент във „ Възрожденци “. По тази причина има доста „ призрачни “ жилища в квартала, какво вие наричате жилищата на гурбетчиите. Някои от новодомците ще се върнат, други от жилищата ще бъда препродадени “, разкриха пред 24rodopi.com от организация за недвижими парцели.
Специалистите в сектора показват, че „ никога няма взрив, само че се усеща рационален растеж на продажбите “. Това лято имало изтъргувани на жилища във „ Възрожденци “ и на цени над 420 евро на кв. метър, огромна част от покупко-продажбите са за „ апартамент на зелено “ при 300 евро на кв. метър. Някои от строителите продавали с 20-30 евро по-скъпо.
Голямото е и предлагането на ипотечни заеми, като гурбетчиите заявяват публично високи приходи и се явяват мечтан сътрудник на банките.
Брокери разкриха пред 24rodopi.com забавна наклонност. „ Докато огромна част от кореняците кърджалийци напущат родния град и се откриват на други места в страната или в чужбина, че даже и при гурбетчиите от селата има раздвояване – дали да не останат вечно да живеят и работят на Запад и единствено да имат вила в Кърджалийско, гурбетчиите от квартал „ Боровец “ май влагат всяко извоювано евро в парцели тук. Много са закупените жилища от тях във „ Възрожденци “. Казват, че купуват за децата “, разясниха брокери.
„ Абсолютно точна е информацията. Нашите хора или си ремонтират къщите в „ Боровец “, или купуват жилища във „ Възрожденци “. Кварталът пораства, тук към този момент живеят към 8000 души. Тези, които са на по-добре платена работа в Германия, Холандия, Дания и други към този момент купуват второ жилище във „ Възрожденци “. Имаме случай на гурбетчия с трети апартамент там “, съобщи пред 24rodopi.com общинският консултант Алтънай Халил.
Хора от „ Махалата “ от години живеят в панелни блокове във „ Възрожденци “, техни близки също купували ново строителство в най-многолюдния кърджалийски квартал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР