Лек автомобил е ударил линейка на Спешна помощ“ в Пазарджик,

...
Лек автомобил е ударил линейка на Спешна помощ“ в Пазарджик,
Коментари Харесай

Кола помете линейка в Пазарджик, доктор пострада

Лек автомобил е блъснал кола за спешна помощ на „ Спешна помощ “ в Пазарджик, като от конфликта е потърпевш дежурният доктор в реанимобила. Той е със строшен крайник и счупени зъби. Сигналът за случая е подаден на телефон 112, заяви представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов.

Медицинският автомобил е бил с включена светлинна и звукова сигнализация и е превозвал пациент, когато в него странично се удря лек автомобил. Пътният случай е станал на кръстовището на улица „ Стефан Стамболов “ и улиците „ Струма “ и „ Искра “.

В резултат на удара е потърпевш лекарят в колата за спешна помощ, който е със междинна телесна щета – има счупени зъби и строшен крайник. На мястото на случая ще бъде осъществен оглед и ще бъде формирано досъдебно произвеждане, посочи Стоянов. Най-вероятна причина за конфликта е не спазено преимущество от лидера на лекия автомобил, който е видял идващата кола за спешна помощ. Тя е със специфичен режим на придвижване и при включена звукова и светлинна сигнализация останалите водачи са длъжни да й обезпечат преимущество.

Автомобилът, който е лишил преимуществото на колата за спешна помощ, е " Дачия " и е благосъстоятелност на частна компания. зад кормилото му е бил 19-годишен водач, който не се е съобразил със звуковата и светлинна сигнализация на колата за спешна помощ и подхванал ляв завой, отнемайки преимуществото на профилирания автомобил.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР