Лек автомобил Ауди 80“ потъна в необезопасен и необозначен изкоп

...
Лек автомобил Ауди 80“ потъна в необезопасен и необозначен изкоп
Коментари Харесай

Кола потъна в ров в центъра на град Септември

Лек автомобил „ Ауди 80 “ потъна в необезопасен и необозначен ров на основния бул. в град Септември – „ България “. А притежателят желае да съди общината и – вероятно – Специализираната прокуратура, по чието предписание е изработен ровът, дълъг 3-4 метра, необятен метър и половина и бездънен близо 2 метра.

Тази заран към 07:30 ч. 23-годишният Ангел Асенов пътувал от Септември към родния си град Ветрен. При завой надясно и разминаване с срещуположен автомобил, движейки се компактно в своето платно, не видял дупката и пропаднал с колата си в нея. Казва, че пред нея имало и купчина пръст, която не разрешавала да се реши заплахата.
 кола Септември
Подал сигнал на 112, а след 15 минути на мястото се отзовали служители на реда от локалното районно ръководство. Те създали оглед, ревизирали лидера, който бил безупречен, след което по своя самодейност повикали „ Пътна помощ “ да извади возилото и споделили на младежа да си върви. Не съставили протокол за произшествието, макар че той изискал. А когато видели, че снима трапа с автомобила в него и им споделил, че ще си търси правата, го посъветвали да не се занимава и го нахокали да не снима.

Колата обаче се оказала със съществени вреди, по тази причина Ангел я закарал в пазарджишки сервиз, чиито услуги употребява от години. Офертата за ремонт оттова е на стойност 708 лв.. Водачът твърдо е решил да търси обезщетение за случая, заяви на нарочна конференция юристът му Мануел Манчев. Което няма да е елементарно, защото произшествието не е документирано. Доказателствата ще са фотосите, както и показанията на няколко очевидци.
 кола Септември
Първоначално правосъдният иск ще бъде против Община Септември. Като собственик на пътя тя е имала задължението да обезопаси или отбелязя рисковото място. Впоследствие обаче е прекомерно евентуално офанзивата да се обърне против Специализираната прокуратура.-->

Вчера изпратени от не движимости лица са създали трапа, с цел да вземат проби от новоизградения тръбопровод по отношение на следствието против кмета Марин Рачев, което стартира при започване на тази година. Изкопните действия обаче не били съгласувани с ВиК, EVN и телекомите. Стигна се до спиране на магистрален кабел, след което половин квартал остана без интернет и телефони.
 кола Септември
Ангел и бранителят му желаеха посредством медиите да зададат няколко значими въпроса. Първият е кой и по кое време е изкопал трапа посред основната улица в общински град? Вторият – за какво рисковото място не е обозначено, с цел да може водачите да предположат, че би трябвало да понижат скоростта, да спрат, да заобиколят? Още повече, че е след завой и няма видимост. Освен това – докога ще стои изкопът по този начин, без сигнални ленти и съответните знаци? И не са последно място – за какво не е формиран протокол, с който потърпевшият да може да търси правата си?
 кола Септември
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР