Лежането в леглото часове наред без да можете да заспите,

...
Лежането в леглото часове наред без да можете да заспите,
Коментари Харесай

15 начина да заспивате по-лесно

Лежането в леглото часове наред без да можете да заспите, макар че ви се спи, е най-тягостното нещо на света. Много хора имат проблеми със заспиването, които разрушават целия им по-нататъшен нощен сън. Това основава освен проблеми със ставането на сутринта, само че и куп здравословни проблеми. Съществуват няколко метода за възстановяване на заспиването, които могат да ускорят процеса. Ето какво би трябвало да свикнете да вършиме всеки ден.

1. Установете рутина на лягане и се придържайте към нея. Лягайте си едновременно всяка вечер без да се преценявате с нищо друго и да намирате оправдания да останете до по-късно. Спазвайте това в дълготраен проект.

2. Използвайте леглото и спалнята единствено за спане (и секс). Няма нищо по-очарователно от това спалнята да е магическо място, обвързвано единствено с избрани „ значими цели “, каквито са пълноценният сън и интимните прекарвания.

3. Избягвайте всевъзможни екрани преди лягане. Изнесете тв приемника или компютъра от стаята, в случай че до момента сте имали такова устройство в нея.

4. Изнесете и часовника от спалнята. Зяпането му измежду нощ, когато се разсъните, ви разделя още повече от съня, за който мечтаете. Избягвайте да гледате и в телефона си.

5. Пуснете си машина за звуци от природата. Това е превъзходен метод да накарате мозъка и тялото си да се провиснал и да потънат в съня по-лесно.

6. Намалете температурата в помещението. Доказано е, че високите градуси пречат на секрецията на мелатонин, по този начин значим за бързото заспиване и качествения сън.

7. Представяйте си успокояващи подиуми. Това е заемка от йогата и медитацията, която оказва помощ за релаксиране на нервната система и предразполагането ѝ към заспиване.

8. Пресмятайте мислено. Броенето може и да оказва помощ при някои хора, само че с него елементарно се влиза в неволен коловоз, който не предизвика мозъка. Вместо това пробвайте да изваждате цифри мислено. Това отстранява напрежението и понижава напрежението, като държи мозъка изцяло дистанциран за миг от проблемите ви.

9. Свалете си приложение за добър сън. В тези приложения има препоръки за справяне с безсънието, които може да са ви от изгода.

10. Не мислете за дилемите, които ви чакат на идващия ден.

11. Упражнявайте се всеки ден, само че не късно вечер. Това отсрочва заспиването.

12. Избягвайте дремките денем. Те скапват нощния непробуден сън.

13. Избягвайте кофеина следобяд и вечер.

14. Изтеглете времето за вечеря допустимо най-рано.

15. Водете си дневник./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР