Lego се стреми да задмине основния си конкурент и лидер

...
Lego се стреми да задмине основния си конкурент и лидер
Коментари Харесай

Lego и Tencent ще си партнират при разработването на продукти в Китай

Lego се стреми да задмине главния си съперник и водач в сектора - американската компания Mattel.

Двете компании ще основат " видеозона " за деца на стрийминг платформата на Tencent. Още по тематиката
Производителят на играчки Hasbro се пробва да купи Mattel

Сделката може да сътвори един от водачите в бранша
15 ное 2017
Lego редуцира 8% от личния състав си

Мерките се постановат заради спад на приходите на датската компания през първото полугодие
5 сеп 2017
Lego смени генералния си шеф за повторно в границите на осем месеца

Една от дилемите на Ниелс Кристиансен ще е да се оправи със забавянето на растежа ма компанията
10 авг 2017
Китайската офанзива на Lego

Според мениджъра на компанията Йорген Виг Кнудсторп тя може да стане водещият бранд за играчки в азиатската страна
21 апр 2016
Lego e новият крал в промишлеността на играчките

Холивуд оказа помощ на датската компания да усили приходите и облагата за първото полугодие
7 сеп 2014 Най-голямата софтуерна компания в Азия Tencent и вторият максимален производител на играчки в света Lego ще си партнират в Китай при създаването на игри, онлайн видеа и обществена мрежа за деца. По този метод Lego ще се опита да усъвършенства финансовите си резултати, защото датската група изпитва компликации в областта на цифровите планове. От Lego не крият очакванията си към разрастващия се пазар в Китай, където продажбите на играчки през 2016 година са се нараснали с близо 30%, оповестява Financial Times

Партньорството

Съвместните цифрови начинания ще са подготвени до няколко месеца, настояват от двете групи. Една от тях е онлайн игра, която ще е предопределена само за консуматори в Китай. Партньорството планува игрите на Lego да са налични на онлайн платформите за игри на Tencent в Китай. От производителя на играчки упорстват да се основат ограничавания, които да не разрешават видеа от тяхната продукция да бъдат оповестени в YouTube. Двете страни са се договорили и за осъществяването на план, посредством който детската обществена мрежа LEGO Life да бъде налична в Китай. LEGO Life е отворена за прилагане в 26 страни.

В Lego бяха осъществени основни рокади през октомври. Бали Пада беше заменен от поста изпълнителен шеф в компанията след единствено 8 месеца, като на нейно място беше назначен по-младият Нийлс Кристиансен.

Lego отвори дружество в китайския град Дзясин през 2016 година, като все още упованията на датската компания са три четвърти от продукцията им в Азия да идва оттова.

Реакции

Якоб Крах, основен шеф на Lego в Китай, разяснява, че ще се възползват сполучливо от пазара в Китай, защото от ден на ден деца избират цифровото другарство. Според него реализирането на плановете ще помогне на децата да развиват въображението си.

Вицепрезидентът на дивизията за игри в Tencent - Ана Гао, счита, че съдействието с Lego ще се гради на избрани правила, които ще допринесат за одобряването на здравословна онлайн среда за децата.

Специалисти са на мнение, че Lego е изправена пред най-голямото си предизвикателство от 2003 година насам, когато групата беше на път да разгласи неплатежоспособност. Продажбите ѝ са се намалили с 5% през първата половина на 2017 година поради едва показване на пазарите в Съединени американски щати и Европа. Поради това вторият максимален производител на играчки в света беше заставен да редуцира към 10% от чиновниците си.

Конкурентите от Mattel

Един от главните съперници на Lego – международният водач по продажби на играчки Mattel, подписа съглашение през 2016 година с китайския интернет колос Alibaba и производителя на онлайн наличие BabyTree за продажбата на интерактивни играчки, които са основани на нейните Fisher-Price проукти. Пазарният дял на Lego в Китай е малко над 3%, до момента в който на Matell е към 2%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР