Леглото е поставено, рамката е монтирана, а матракът вече е

...
Леглото е поставено, рамката е монтирана, а матракът вече е
Коментари Харесай

Как да изберем възглавница за по-добър и качествен сън

Леглото е сложено, рамката е инсталирана, а матракът към този момент е поръчан? Сега е належащо единствено спалното долни дрехи, с цел да бъде приключено идеалното ни легло. На пръв взор несъмнено си мислим, че възглавниците или завивките играят второстепенна роля, когато става въпрос за удобен сън. Междувременно нашето здраве и благоденствие може да зависят от това по какъв начин оправяме леглото, тъй че би трябвало да сложим комфорта си преди всичко. Какво е значимо при закупуването на възглавница за сън и затова – по какъв начин да изберем подобаващата, с цел да се разсъните бодри заран?

Възглавница и позиция за сън
Изхвърлете старите възглавници - те вредят на здравето ви!
Надежда Логина е алерголог-имунолог и тя споделя мнението, че всички по-стари възглавници направени от синтетичен плат, памучен материа...
Прочети повече
Позата, в която лягаме всеки ден, може да бъде основният аспект на сполучливата отмора. Преди всичко би трябвало да се уверим, че гръбначният дирек почива естествено, тъй че обособените прешлени да не са претрупани. Възглавниците за сън ще ни разрешат да развием такава позиция на тялото, че тялото в действителност да може да си почине и да се регенерира след тежък ден.

Ако обичаме да спим по стомах, най-хубавото нещо, което би трябвало да създадем, е... да помислим за пренасяне. За страдание, заспиването по този метод може да има в действителност противен резултат върху гръбначния дирек, а също и да окаже напън върху вътрешните органи. Въпреки това, когато имате проблеми със промяната на навиците, изберете възглавници, които са допустимо най-ниски, съвсем плоски, с цел да спите по стомах. В противоположен случай главата и шията ще бъдат неестествено огънати, което ще стане извънредно досадно след известно време.

В случай, когато най-често заспиваме встрани, възглавниците за спане би трябвало да са с такава височина, че да обезпечават на главата съответна опора, с цел да не се движи доста през нощта.

Много хора лежат по тил в леглото. Отново възглавницата не би трябвало да е прекомерно висока, защото шийните прешлени не могат да бъдат издърпани прекомерно нагоре. В противоположен случай сутринта ще усетим неприятна вдървеност във врата, а в дълготраен проект може да докара даже до недъгавост на гръбначния дирек.
Как се пере възглавница – всичко, което би трябвало да знаете
Много е значимо възглавницата, на която всяка вечер заспивате, да бъде освен комфортна, само че и чиста. Затова е нужно от време на време да я изпират...
Прочети повече
Тези, които към този момент имат проблеми с гърба, несъмнено би трябвало да обмислят закупуването на ортопедична възглавница. Такива модели нормално имат особено завършена хлътналост, тъй че главата и шията да са в една и съща комфортна позиция от самото начало.

Възглавници за сън - размери

Има най-малко няколко размера на възглавниците, само че най-популярните несъмнено са 70х80см и 50х60см. При тортите общоприетите размери са 40х40см. Не бива обаче да се ръководим от това, което най-често се избира в магазина, тъй като даже размерът би трябвало да бъде съгласуван с самостоятелните ни потребности.

Ето за какво, преди да започнете търсенето на възглавница за спане, е добре да знаете тъкмо вашия растеж и тегло, тъй като това са две стойности, които вземаме поради при избора. Също по този начин си коства да измерите дължината от основата на шията до лопатката и ширината на раменете. Перфектната възглавница е тази, която оставя спомагателни 10 см пространство.
6 неща в дома, които имат период на валидност
Всеки се е научил да следи от близко периода на валидност на храната, само че доста от нас не помнят, че предметите за бита също имат избран сро...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР