Легитимността на решението за руските дипломати е изчерпана по смисъла

...
Легитимността на решението за руските дипломати е изчерпана по смисъла
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП да задейства имунната си система, за да не изпадне от ранглистата

Легитимността на решението за съветските дипломати е изчерпана по смисъла на оставката на държавното управление, съобщи експредседателят на Българска социалистическа партия - София

Притеснението е Българска социалистическа партия да не изпадне от ранглистата на партия, която е фактор в българския политически живот. Това сподели в ефира на БНР досегашният ръководител на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов. Той дефинира като обезпокоителен необяснимия отлив в три следващи парламентарни избора.

Паргов изясни, че вчерашното обществено послание на 17 знакови за партията лица не би трябвало да се възприема безусловно – " че ще става разединение, преосноваване или търсене на нова българска левица ", а би трябвало да се възприема като „ сигнална лампичка “ и добави, че " будни социалисти бият камбаната ".

„ Каквито и партии и леви планове да се появяват в последните 30 години, те не могат да преодолеят Българска социалистическа партия. Проблемът е, че в случай че самата Българска социалистическа партия не задейства имунната си система, може да отпадне. И тогава ще се наложи да се мисли за нещо, което да съставлява левицата “, уточни социалистът и изясни, че става дума за бъдещето на лявото и неговото съответно посланичество в Народното събрание.

Калоян Паргов обърна внимание върху " автоголове, която самата Българска социалистическа партия си вкара " - неотиването на консултациите при президента, сагата с ВМЗ – Сопот и оръжията за Украйна. Темата с оръжията извънредно доста тормози средностатистическия член на Българска социалистическа партия, посочи той.

" Ако в една страна вицепремиерът или президентът, даже представителите на обединението не са осведомени и осведомени с едно или друго деяние, за което се носи политическа отговорност, то това не е естествена страна. Няма по какъв начин едно държавно управление, което е в оставка, да афишира такова решение. Не звучи рационално. Легитимността и силата на едно такова решение е изчерпана по смисъла на оставката на това държавно управление ", сподели Паргов във връзка изгонването на 70 съветски дипломати.

По думите му българите са платили много висока цена за участие в Европейски Съюз.

„ Помните затварянето на блоковете на АЕЦ " Козлодуй ". Затворихме си съветските пазари, затворихме си турските пазари, сложихме по-високи мита – това бяха все условия на Европейски Съюз. А в един миг се оказва, че македонците, с които имаме историческа съгласуваност и имаме най-малко искания за почитание и самопризнание, не желаят да създадат и една отстъпка, обвързвана с тяхното бъдещо участие ", разяснява проблема с Република Северна Македония специалистът по Международни връзки.

„ На България ѝ следва тежък интервал, без значение дали ще има или не предварителни избори, без значение дали ще се образува коалиция на ръба “, съобщи Калоян Паргов.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР