Легитимният интерес на инвеститорите да бъде зачетен по време на

...
Легитимният интерес на инвеститорите да бъде зачетен по време на
Коментари Харесай

Енергийната камара призова кабинета да зачита инвеститорския интерес в дискусиите за дългосрочните договори

Легитимният интерес на вложителите да бъде зачетен по време на всевъзможни полемики за съществуващите дълготрайни контракти в енергийния бранш. Това приканиха от Националната енергийна камара във връзка дадения преди месец мандат на вицепремиера Томислав Дончев и министрите на енергетиката Теменужка Петкова и на финансите Владислав Горанов за започване на договаряния с Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 " за повреждане на нейния контракт с " Националната електрическа компания " за изкупуване на тока по закрепена и по-висока от пазарната цена.

В камарата членуват най-големите частни вложители в енергетиката и нейни съпредседатели са Роберт Дик, който съставлява притежателя на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България ЕВН, и Оливие Маркет, президент на " Ей И Ес България ", чиято въглищна централа в Гълъбово също има дълготраен контракт за изкупуване на тока, само че против нея още не са подхванати дейности.

От Националната енергийна камара показват още: " Също по този начин чакаме, че политиките, ориентирани към дълготрайна сигурност на доставките и непоклатимост на електроенергийната системата посредством оптимално потребление на локални енергийни източници, при спазване на екологичните условия, ще продължат да се ползват ".

В писмото си до тримата членове на кабинета Дик и Маркет допълват, че " устойчивата работа на стратегически централи е от изгода за българските консуматори, както и за районната и националната стопанска система ".

Те твърдят, че камарата продължава да поддържа напъните за либерализация на енергийния пазар посредством обезпечаване на устойчива среда за всички участници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР