Легендите на българския футбол Мартин Петров и Стилиян Петров, които

...
Легендите на българския футбол Мартин Петров и Стилиян Петров, които
Коментари Харесай

Мартин Петров: Ние сме по-иновативни от сегашните ръководители на БФС

Легендите на българския футбол Мартин Петров и Стилиян Петров, които са част от екипа на Димитър Бербатов в борбата за президентския пост на БФС, разясниха обстановката в родния футбол.

“Аз също пребивавам в чужбина, само че по-често си пристигам от Стилиян. С Митко карахме и треньорските лицензи в НСА. Дълго време обсъждахме концепцията и пристигна време да се покажем с лицата си. Връщане обратно няма. Клубовете демонстрираха, че желаят конгрес, като събраха подписите. Има боязън в клубовете. Това го видяхме в хората по време на срещите с тях. Дълго време е по този начин. От 2018 година си припомням за свадите с Любо Пенев, за бюлетините и гласуването сме чували някакви неща. Може би в БФС желаят да си работят по остарелия метод, до момента в който ние сме новаторски и желаеме да създадем смяна.

Симпатизирахме им във футбола на сегашните ръководители. Ние обаче сме по-ново потомство, играли сме и сме живели в чужбина, по новаторски сме. Няма да оправим футбола с вълшебна пръчица. Всички ни споделяха, че ще е невероятно. Дойде времето да се опитаме да помогнем. Изморихме се да чуваме едни и същи неща от 15 години. Едни и същи изявленията. Не се мисли за бъдещето. Няма методика. Всеки гледа да закърпи ситуацията за шест месеца. Не се дава късмет на младите. Така не се работи. Знаем по какъв начин се работи в чужбина. Клубовете имат тактика, която се следва, а не след един месец работа нямаш резултати и след това се отказваш и правиш смяна на тактиката.

Какъв опит имаме, като ръководители? Ами преди 15 години какъв беше техния опит? Освен Боби Михайлов, който беше вицепрезидент на Батето. Това е контравъпрос. Те са били в нашата настояща позиция. Най-вероятно и те са желали да създадат нещо за богатството на българския футбол, само че както Митко сподели, идва време за смяна “, съобщи Мартин пред btv.

„ Не се бях прибирал от четири години в България. Конгресът би трябвало да се организира, с цел да се видят всички претенденти и техните екипи. За момента някой различен, с изключение на Димитър Бербатов не е излязъл с някаква идея. Ние сега сме малко по-организирани, по-иновативни и желаеме да създадем смяната и тези дребни неща излизат нескрито. Футболът е игра за хората, които желаят да влагат, да развиват млади гении и треньори. Това не се получава и хората стартират да се изморяват и да им омръзва. Ние знаем с какво се захващаме.

Когато започнахме да споделяме за концепцията, че ще се опитаме да променим нещата, всички ни споделяха, че не знаем с какво се захващаме. Повечето хрумвания пристигнаха от Бербатов. Той показа своята визия и екипа, с който желае да работи. Каза по какъв начин желае да промени българския футбол. Дали ще стане, уповавам се. Нас не ни е боязън, да излезем и да се борим на конгреса. Всички сме минали през всяка една национална гарнитура и знаем какъв брой е значимо да се даде късмет да за развиване на всеки един млад футболист. Гледам, че Венци Стефанов излиза и приказва, че всичко е наред и нямаме проблеми. Не, не е наред. Нашият футбол е на доста ниско равнище. Ние сме изгубили респекта на международния футбол, което е най-лошото “, добави Стенли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР