Легендата във вдигането на тежести Наим Сюлейманоглу се бори за

...
Легендата във вдигането на тежести Наим Сюлейманоглу се бори за
Коментари Харесай

Официално: Много ли е тежко състоянието на Наим Сюлейманоглу? Бъбрекът му отказа

Легендата във повдигането на тежести Наим Сюлейманоглу се бори за живота си. Заради публичността на тематиката персоналният доктор на Наим - Мехмет Емин Гюнеш, разкри какво е положението му сега.

Наим беше признат в интензивното поделение на най-хубавата болница в Истанбул в понеделник с чернодробна непълнота. В момента и единият от бъбреците му е отказал, само че лекарите остават оптимисти, в случай че се извърши незабавна трансплантация на черен дроб.

" Приехме Наим Сюлейманоглу в интензивното поделение преди два дни, диагнозата беше цироза. Затова се наложи да го сложим в медикаментозна кома, само че го извадихме отчасти от нея в ранните утринни часове във вторник. "

" Лично президентът на Турция, министър-председателят, спортният министър, здравният министър и стотици публични лица желаят ежечасно информация от нас за положението му. Самият Наим е в схващане, знае къде се намира, осъзнава положението си, което е добре ", разкри докторът и даде още детайлности.

" Не може да се каже нищо изрично, тъй като процесът по лекуването му е дълъг. Сложили сме му катетър, което е значимо за нас. Причината е, че един от бъбреците му отхвърли да действа. Но има усъвършенстване в чернодробната функционалност, което е добре. "

" Искам да отрека информациите, че диша благодарение на дихателен уред. Трансплантацията остава единственото решение, към този момент сме създали предварителните проучвания за опцията това да се случи. "

" Трансплантацията е значима, само че по-важно е общото положение на пациента. А към този момент то разрешава да му присадим черен дроб. Стабилизирали сме го и сме го подготвили за операцията ", показа лекар Гюнеш.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР