Легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев освен генерален секретар

...
Легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев освен генерален секретар
Коментари Харесай

Йордан Йовчев стана личен треньор на Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров

Легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев с изключение на общоприет секретар на федерацията към този момент извършва и функционалностите на персонален треньор на двама от най-хубавите ни състезатели Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров. Хъдълстоун завоюва квота и ще показва България на Олимпийските игри в Токио през 2021 година, а Александров е вярата ни да завоюва втора виза за Игрите в оставащите квалификации следващата година.

" Аз от дълго време влизам в залата и имам наблюдения по какъв начин се развиват. Моята грижа е предпочитано физическата им подготовка. Там сме изостанали доста. Винаги съм им давал препоръки какво би трябвало да вършат, само че когато съм в залата с тях те имат по-голяма отговорност. Иначе споделят - да, ще го създадем, господине, само че не е доста несъмнено. За следващ път се увещавам, че вътрешната конкуренция е най-голямата мотивация. Трудно се тренира самичък, само че когато сред тях има конкуренция, даже леко да ги примързява, като види, че другият се труди, дава повече от себе си ", показа пред БНР олимпийският сребърен медалист на халки от Игрите в Атина 2004 и добави:

" Искам да им оказа помощ да заякнат, тъй като в актуалната гимнастика без взривна мощ, експлозивност и изобщо физически да си по-издръжлив няма по какъв начин да стане. Те би трябвало да си усложнят стратегиите. За да могат да ги изиграят както би трябвало, да ги устоят, те би трябвало да са здрави. Това ще им помогне да надграждат, да учат нови извършения, да ги слагат в комбинации. Трябва в този интервал да умеят да се запазят, тъй като по този път могат да се контузят. Факт е, че с цел да сме конкурентноспособни би трябвало да имаме доста по-голяма компликация в съчетанията си. В момента има лагери на младежкия и на мъжкия народен тим, тъй като в календара, най-малко за в този момент, е залегнало провеждането на европейско състезание през декември в Баку. Така както вървят мъжете се опитваме да приспособяваме и младежите, да гледат и да имат ентусиазъм, да има конкуренция сред тях и да имат своите идоли ", показа още носителят на 4 златни медала от международни шампионати.

47-годишният Йордан Йовчев показа, че през 2021 година с изключение на отсрочената Световна купа по спортна гимнастика във Варна, България ще провежда съревнование в най-новата дисциплинираност в гимнастиката - паркур. Състезанието също ще бъде кръг от международната купа. " Засега мислим да я проведем в София, тъй като ще е по-лесно с пътуването. Искаме да се организира навън. Но в случай че изберем този вид, модулите и трудностите няма да са подобаващи, в случай че завали дъжд. Така че би трябвало да имаме и опция да я организираме и на закрито. Най-вероятно ще е пред НДК - това е място, където доста хора ще могат да се срещнат с този спорт и да го видят ", приключи Йовчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР