Легендата в плувния маратон Петър Стойчев заминава в сряда за

...
Легендата в плувния маратон Петър Стойчев заминава в сряда за
Коментари Харесай

Петър Стойчев ще защитава световната си титла в кралската дисциплина

Легендата в плувния маратон Петър Стойчев отпътува в сряда за Мурманск, Русия, където следва третото международно състезание по ледено плуване.

Българинът, който държи и международния връх в "кралската " дисциплинираност от 1000 метра (12.15 минути), ще нападна още веднъж златния орден в конкуренцията на над 350 състезатели от целия свят. Стойчев ще плува и в дисциплината 500 метра, а дружно със своя треньор Красимир Туманов упражняват двуразово в последните два месеца на басейн "Спартак " в София.

"Подготовката върви обикновено - сподели Стойчев, представен от Българска телеграфна агенция. - Тренираме при отлични условия на басейн "Спартак ", само че знаете, че температурата на водата ще бъде радикално друга на самото съревнование. Очаква се да бъде към 2 градуса над нулата и да вали сняг. Вятърът също е проблем, само че ще се свикне.

Имам опит и самочувствие да се предстява сполучливо и нека всичко да е наред. Ще се плува в замръзнало езеро, което ще бъде разрязано с формата на басейн директно преди надпреварата, което ще бъде в петък и събота.

Винаги съм казвал, че като плавам за родината, не помня за студа и неприятния лед във водата. Сега още веднъж ще бъде по този начин. Пожелавам си още веднъж всички да станат на крайници и да звучи българският химн в отдалечен Мурманск ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР