Легендата в моторните спортове сър Стърлинг Мос обяви своето оттегляне

...
Легендата в моторните спортове сър Стърлинг Мос обяви своето оттегляне
Коментари Харесай

Легендата Стърлинг Мос прекратява публични изяви

Легендата в моторните спортове сър Стърлинг Мос разгласи своето отдръпване от обществения живот. Решението на 88-годишния британец идва след прекараното от него доста тежко заболяване.

През 2017-а година Мос, считан за най-великия водач от Формула 1, който в никакъв случай не печели международна купа, прекара 134 дни в болница, откакто се разболя по време на почивка в Сингапур. Изявлението за отдръпването му бе направено от неговия наследник, който изясни, че бележитият играч занапред нататък ще посвети цялото си време на фамилията.

10 години Gong.bg - топ 10 на най-великите водачи във Ф1

„ До всичките му другари и почитатели по целия свят, които употребяват този уеб страница за регулярни вести, моят татко би желал да разгласи, че го затваря”, гласи изказването, оповестено на персоналния уебсайт на Стърлинг Мос.

„ След сериозните инфекции в края на 2016 година и последвалото постепенно и мъчно възобновяване, се взе решение, че на 88-годишна възраст този неуморен човек най-сетне ще се отдръпна, с цел да може дружно с моята майка да получи заслужена отмора и да прекарат двамата повече време както един с различен, по този начин и с останалата част от фамилията.”

Сър Стърлинг Мос може да се похвали с 16 победи в своите 66 старта от Формула 1, като в четири случая приключва на второ място в борбата за купата, а в други три – на трета позиция. Мос има над 212 старта в разнообразни категории от моторните спортове. Краят на спортната му кариера настава през 1962 година след злополука в Гуудууд, която го оставя в кома за месец и неподвижен за още половин година. В годините по-късно обаче Мос участваше пълноценно в обществения живот и посещаваше много надпревари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР