Легендата в художествената гимнастика - Нешка Робева коментира решението на

...
Легендата в художествената гимнастика - Нешка Робева коментира решението на
Коментари Харесай

Нешка Робева за наказанието на Русия: Няма рекорди от спортисти, които са абсолютно чисти

Легендата в художествената гимнастика - Нешка Робева разяснява решението на Световната антидопингова организация да в профил Русия от интернационалните надпревари за четири години.

"Изключителна измама. Всеки, който поне разсъждава може да направи умозаключение, че няма върхове от спортисти, които са безусловно чисти и същите върхове да ги гонят тези, които са допингирани. Тъжното е, че тук се вкарва доста политика. Категорично съм срещу това спортът да бъде употребен за политически цели. Допингът е като дрогата - или се позволява, или непрестанно се търси метод да се използва или да се крие ", стартира тя.

"Свидетел съм на доста такива случаи, когато страната споделя: "Ние нищо не знаехме ", а огромен състезател, да вземем за пример един първенец в леката атлетика, американец, признава, че е употребявал допинг, видите ли страна нищо не знае. Несериозно звучи. Не го одобрявам. Ощетени са младежи, състезатели. Или ще се прави в действителност всичко допустимо постоянно да се открива и без изключения, или да се махнат участията на страната и да се реши на олимпиадата да вземат участие най-хубавите след избрани квалификации, без да носят никакъв байрак на страната. В противоположен случай, постоянно ще има такива случаи ", показа легендата на българската художествена гимнастика./БНР
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР