Легендата в алпийските ски Аксел Лунд Свиндал сложи край на

...
Легендата в алпийските ски Аксел Лунд Свиндал сложи край на
Коментари Харесай

Легендата Свиндал завърши кариерата си със сребро, Янсруд е новият световен шампион в спускането

 Свиндал остана отвън топ 10 в последното си Супер-Г
Легендата в алпийските ски Аксел Лунд Свиндал постави завършек на кариерата със сребърен орден. 36-годишният норвежец завърши втори в спускането на международното състезание в шведския зимен център Оре.

Свиндал влезе в историята като едвам третият скиор, който взима орден от шест разнообразни шампионата. Свиндал има към този момент девет оценки – пет златни, два сребърни и два бронзови. Освен него с медали на шест шампионати са Киетил Андре Аамод и Марк Жирардели.

Иначе сънародникът му Шетил Янсруд стана международен първенец в спускането на шампионата. Новият отличник се спусна по трасето за 1.19.98 мин. Бронзовото отличие завоюва австриецът Винсънт Крихмайер, който се подреди на 33 стотни след спечелилия.



Това е втори орден за австриеца на шампионата в Оре след поделенето сребро през седмицата с Йоан Клери в Супер-Г. Защитаващият купата си швейцарец Беат Фойц приключи четвърти на 0.44 секунди след Янсруд.

Спускането стартира един час по – късно от плануваното, поради неприятните метеорологични условия. В неделя е спускането при дамите, с което и Линдзи Вон ще постави завършек на кариерата си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР