Легендата Тони Бенет, който почина на 96 години на 21

...
Легендата Тони Бенет, който почина на 96 години на 21
Коментари Харесай

9 изключителни изпълнения, които добавихме към нашия плейлист

Легендата Тони Бенет, който умря на 96 години на 21 юли, има изключителна кариера обхващаща десетилетия - той стартира да пее  в нощни клубове след Втората международна война, като трансформира рожденото си име Антъни Доминик Бенедето първо на Джо Бари, по-късно на Тони Бенет. А последните му концерти бяха с изключителната Лейди Гага през през август 2021 г. 

Той не написа песните си, само че им вдъхва живот с неповторимия си глас и безукорен жанр.

Насладете се на тази музика!
Because of You 
Песента не е нова, само че в негово осъществяване доближава до първо място в класацията на " Билборд " и се задържа там 10 седмици. Тони Бенет продължава да я пее  през целия си живот, в това число и на последния си концерт 70 години по-късно. 

 
I Left My Heart in San Francisco
Най-известната му ария, която заема 23-о място от Асоциацията на звукозаписната промишленост на Америка в листата с песните с най-голямо историческо значение през XX  век. Нейни кавъри са записвали доста звезди, в това число и Франк Синатра, само че осъществяването на Бенет е прието за златен стандарт. С нея той приключва последния си концерт с Лейди Гага през 2021 година

 
Cold, Cold Heart
Тони Бенет презаписва Cold, Cold Heart с Тим Макгроу за албума си от 2006 година " Duets: An American Classic ", а през 2012 година и с аржентинския артист Вичентико а сбирката Viva Duets с латиноамерикански реализатори. 

 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР