Легендата разказва, че в Орфеевата планина е скрит пътят към

...
Легендата разказва, че в Орфеевата планина е скрит пътят към
Коментари Харесай

Опасен път заплашва да откъсне родопско село от света

Легендата споделя, че в Орфеевата планина е прикрит пътят към отвъдното. Това обаче може да се окаже действителност за жителите на село Ситово, област Пловдив,пише Novini.bg.

Рухнала преди три години подпорна стена на единствения път, свързващ селото със света, заплашва да води всеки в прегръдките на Хадес. Видно е, че положението на пътя е отчайващо.

Огромната бездна, зееща на мястото на едното платно не е обезопасена, нито сигнализирана. Заради заплахата селото да остане без път, откъснато от света, тази заран жителите на родопското село Ситово излизат на митинг.

Искам да кажа, че община Родопи не би трябвало да поема всички негативи. Те са тук от 2 месеца, а дупката е тук от 2017 година Държа казусът да не се политизира. Излизаме на митинг, тъй като доста от хората дълго време мълчат и не знаят, по какъв начин да подходят към казуса. Нямаме нищо персонално към никого, споделя Виделина Врачева, ръководител на съдружие " За Ситово ".

Ако този път пропадне, ние няма да можем да стигнем до парцелите си. Ние плащаме налози и желаеме да имаме свободен достъп до къщите си. Би било доста мъчно за кола за спешна помощ или пътна помощ да пристигна тук. Не може цялата администрация да е абдикирала от това място, споделя различен гражданин на Ситово.

Друг протестиращ пък споделя, че е оповестена нова концесия за дърводобив в региона. Според него многото и огромни камиони, които ще минават по този път ще го довършат.

Общината съблюдава законовите процедури. Парите за тази дупка са обезпечени, само че би трябвало да намерим реализатор, който е склонен да я ремонтира, сподели основният проектант на община Родопи. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР