Легендата на ЦСКА Петър Жеков даде интервю пред Тема Спорт,

...
Легендата на ЦСКА Петър Жеков даде интервю пред Тема Спорт,
Коментари Харесай

Петър Жеков: Каква титла на ЦСКА с това ръководство на БФС?

Легендата на ЦСКА Петър Жеков даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа усещанията си от дербито сред ЦСКА и Левски. Славният нападател бе на мнение, че мачът не е трябвало да се състои поради неприятните условия и счита, че при добър терен алените са щели да победят. Той приказва и за борбата за купата, където възпитаниците на Стойчо Младенов изостават от Лудогорец.

Г-н Жеков, какви са усещанията ви от безконечното дерби?

- Нормален резултат, откакто армейците изпуснаха чисти три гола. Като не вкарваш, добре че не се получи поговорката и не позволиха попадение, тъй като от време на време по този начин става. Но като цяло ЦСКА игра добре и футболистите се бореха. Пропуските оказаха въздействие. Играч, който неведнъж излиза самичък против вратаря и не може да осъществя гол, не е за ЦСКА. Това е истината. Ако беше теренът в положително положение, алените печелеха мача умерено, а Левски нямаше да мине центъра. Отдавна съм споделил, че на ЦСКА му трябват повече играчи с голови умения.

Трябваше ли да се играе мачът при тези условия?

- Как ще се организира дуел на такова време? По малкия екран не се виждаше нищо, а да не приказваме на терена и трибуните, където непрекъснато валеше. В началото потеглиха да играят с бяла топка, а те снежинките по-големи от нея. Добре, че се усетиха и смениха топката с оранжева. Как може мачът да се играе на " Васил Левски " и теренът да не е квалифициран? Той трябваше да е изчистен и начертан с алена багра. Според мен, когато дуелът бе преустановен за малко, належащо бе да го отсрочат с един ден, а не да се възобнови играта. Това не е футбол, тъй като можеше и да се стигне до съществени травми.
 19 часа и 59 минути на терена, а Вилдсхут към момента няма гол в efbet Лига
19 часа и 59 минути на терена, а Вилдсхут към момента няма гол в efbet Лига

Лошата серия продължава

Какво е мнението ви за съдийството на Валентин Железов, който бе доста подложен на критика след края на мача?

- Треньорите бяха ясни след дербито за рефера. Аз няма какво да разясня, те го направиха. Нали Железов е един от най-хубавите в България? Двамата наставници споделиха, че не са удовлетворени от него. Всички видяха защо става въпрос...

Стойчо Младенов направи ли промените в точния миг, откакто видяхме, че ЦСКА сътвори рискове след включването на Яник Вилдсхут и Бисмарк Чарлс?

- Да, промените, които направи незабавно след аления картон, бяха навременни и оказаха позитивно въздействие върху игровите дейности на тима. ЦСКА наложи превъзходство, само че би трябвало да има кой да ритне топката във вратата. Имаше обстановки, само че нямаше голове, това е ситуацията. В такива мачове, като имаш три чисти положения, би трябвало да вкараш най-малко едното.

Изпуска ли ЦСКА купата след неверната стъпка против Левски?

- Има доста мачове до края на сезона, само че щом не може това управление на БФС да бъде свалено, каква купа да се чака за ЦСКА. Докато не се махне Борислав Михайлов, ще е по този начин. Все отново се надявам на почтена игра и алените да съумеят да се преборят за шампионската купа. Да, Лудогорец има добър тим. Да не кажа даже два, тъй като гледах дублиращия им отбор и мога умерено да кажа, че може да играе с триумф в Първа лига. Истината е, че оттук насетне ЦСКА няма право на неверна стъпка, в случай че желае да остане до края в битката за купата. Всичките оставащи мачове би трябвало да бъдат извоювани, с цел да се случи нещо.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР