Легендата на ЦСКА и главен скаут в академията на клуба

...
Легендата на ЦСКА и главен скаут в академията на клуба
Коментари Харесай

Георги Велинов пред ТОПСПОРТ: Ганчев е човекът за ЦСКА и го доказа! В Базел плаках от радост, отдавна чакахме този момент...

Легендата на ЦСКА и основен скаут в академията на клуба - Георги Велинов, отдели от времето си за читателите на ТОПСПОРТ . Бившият вратар постоянно е с тима, не пропуща мач и е добре осведомен с всичко в клуба. С него беседваме по телефона - за сезона на ЦСКА досега и за близкото бъдеще.

Г-н Велинов, ЦСКА не победи Етър във Велико Търново. След мача излезе, че съдиите са помогнали на " алените " за точката, само че през първото полувреме бяха много ощетени, което беше регистрирано от клуба. Вашето мнение за съдийството в шампионата ни. Вчера Наско Сираков назова шефа на реферите " непрокопсаник "...

- Няма да стигна до такива избрания, само че добре се вижда, че съдиите в доста случаи ощетяват ЦСКА. Когато е очевидно, няма по какъв начин да го скриеш от хората. И против Лудогорец ни порязаха, и против Етър... От началото на сезона, след единствено 8 кръга, нашият тим загуби най-малко 7-8 точки поради неверни отсъждания на реферите. Но ние ставаме огромни на терена, с играта си, която приляга на клуб от ранга на ЦСКА. Най-добре се видя в Базел, в Швейцария...

ЦСКА няма победа в шампионата към този момент 4 следващи кръга. Сега на " Армията " идва Берое - пред ЦСКА във краткотрайното класиране, само че в последните 4 години единствено със загуби на стадиона в Борисовата градина и даже без маркиран гол. Ще се върне ли ЦСКА на победния път?

- Сигурен съм в това! Отборът закупи самочувствие след успеха против Базел. Мачовете са доста и се понатрупа отмалялост. Това се видя във Велико Търново. Но в този момент, след паузата поради националните тимове, ЦСКА ще е отпочинал, в добра кондиция, пресен... Не се колебая, че ще победим Берое. Даже считам, че до края на годината имаме сили да спечелим всичките си мачове в България. Дай Боже да имаме още триумфи и в Лига Европа.

ЦСКА се укрепи с още двама в офанзива, само че сякаш проблемите са в отбрана, където има контузени...

- Аз проблеми в ЦСКА не виждам. Стамен Белчев е огромен треньор, от дълго време съм го признал него. Справя се във всякаква обстановка. Видяхме какъв брой мощна беше отбраната ни против Базел. Момчетата играят доста добре. Дори и на непривични за някои постове, отново се оправят. Сега ще се завърне и Петър Занев, и Турицов... Имаме мощен и конкурентен състав, на всеки пост.

Добре ли е, че Али Соу остана в ЦСКА?

- Да, почитателите са доста удовлетворени, аз също. Соу е голмайстор на тима, доста мощен футболист, с качества. Дойдоха още двама отлични играчи за нападението. Сега да му мисли Стамен, кои ще играят. Но това да са му проблемите - да избира от доста качествени футболисти (смее се).
 Снимка 434088
Източник:

Като един от най-хубавите български вратари в историята, какво мислите за Густаво Бусато? Бразилецът изтърпя доста рецензии при започване на този сезон, само че се потвърди, най-много в Лига Европа.

- За мен ЦСКА разполага с двама отлични вратари. Да, Бусато беше неуверен при започване на сезона, само че всички видяхме какво направи по-късно. При него очевидно беше въпрос и на душeвност. Работило се е и в тази тенденция. Поздравления и за треньора Иво Иванов. Бусато към този момент приказва и български. Винаги това му споделям, когато се забележим - да продължава в същия дух, да продължава да бъде постоянен на вратата.

Бяхте с тима в Базел. След мача, по време на изявлението, се разплакахте...

- Нямаше по какъв начин да скрия тези сълзи от наслада! Дълго време всички в ЦСКА и почитателите чакахме този огромен триумф. Най-после се получи. Да, бях с тима и следих момчетата. Те имаха вяра в успеха, в своите сили и качества. Повярваха в себе си и справедливо се поздравиха с класиране в групите на Лига Европа. И то, откакто победиха като посетители доста мощен тим като Базел, който в предните си 10 семейства в Европа имаше 9 победи.

Може ли да приказваме за излизане от групите?

- Да, можем - тъй като това е ЦСКА! Футболистите знаят, че по-късно, което реализираха в Швейцария, могат да реализират още доста. Стискаме палци и се надяваме, че ни чакат още доста незабравими европейски вечери. ЦСКА е име и марка в Европа. Това е най-успелият ни клуб. Традицията продължи и този сезон.
 Снимка 281408
Източник:

Феновете чакат с неспокойствие и Вечното дерби. С оглед обстановката в Левски, време ли е ЦСКА да реализира безапелационна победа против " сините "?

- Чак за безапелационна, не знам. Това е Вечното дерби и постоянно е имало и ще има изненади. Този мач е сложен за прогнозиране. Но чакам ЦСКА да завоюва всичките си мачове до края на годината. Играем ли като против Базел, имаме огромен късмет и за купа, и за купа, и за излизане от групите на Лига Европа. Аз съм оптимист.

Венцеслав Стефанов сподели, че при Гриша Ганчев ЦСКА е " друга бира ". Споделяте ли това мнение?

- Нямам думи да опиша какъв брой сме признателни на Гриша Ганчев за всичко, което направи и ще продължи да прави за ЦСКА! Сваляме му шапка! На него, на Инджов, на хората в управлението. Познавам Гриша от много време и добре знам какъв брой милее за спорта, за футбола... Колко доста обича ЦСКА. Когато правиш нещата с обич и предпочитание, те рано или късно се получават. Вече спечелихме Купата на България под негово управление, и то от " В " група. В групите на Лига Европа сме. Сега остава да го зарадваме и с купата. Това остава. Той извърши обещанията си за ЦСКА. Ганчев е индивидът за нашия клуб, потвърждава го! Желая му здраве и още триумфи. И приканвам почитателите постоянно да са на стадиона и да поддържат тима. Момчетата го заслужават!
 От ЦСКА пред ТОПСПОРТ: Ако някой работи против ползите на клуба, ще си понесе съответното наказване
От ЦСКА пред ТОПСПОРТ: Ако някой работи против ползите на клуба, ще си понесе съответното наказване

Има ли скандал с Тонислав Йорданов?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР