Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов, който вчера навърши 74 години,

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов, който вчера навърши 74 години,
Коментари Харесай

Аспарух Никодимов пред ТОПСПОРТ: Махал съм и по-големи футболисти от Бодуров, няма незаменими

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов, който през вчерашния ден навърши 74 години, разяснява протичащото се в обичания му тим.

Г-н Никодимов, удовлетворен ли сте от играта, която демонстрира ЦСКА, под управлението на Люпко Петрович?

- Ами те резултатите приказват за играта. Мисля, че последните мачове желанието на играчите е по-голямо. Все още не могат да покажат максимума, който имат, или в случай че това е максимумът, значи не е добре.

Какво обаче не доближи на ЦСКА, с цел да продължи присъединяване си в Лига Европа?

- Не им доближи малко класа и един гол им трябваше, само че малко бяха ощетени втория мач. Но по принцип, от играта, което демонстрираха, леко превъзхождахме съперника. Трябваше повече да се рискува, съгласно мен, да се нападна, с цел да вкараш гол и тогава съперникът става подвластен от теб. Просто през цялото време трябваше да се търси голът. Но всеки треньор си има някаква тактичност. Ако им бяха дали дузпа, щяха да са първи. В този миг малко чакаш случайността.

Какво би трябвало да създадат " алените ", с цел да се преборят за купата този сезон?

- Трябва да играят по-хубаво, би трябвало да вкарват голове. Това е, друго няма. Тактиката е да биеш и да вървиш напред. Точки би трябвало да се натрупат.

Ако обаче в края на този сезон отчетем поредна нулева година, кой ще поеме отговорността за това?

- Има си притежатели, те знаят на кого какви задания са сложили, тъй като наеха се треньори - единият стартира, различен... макар че несъмнено Люпко Петрович си беше от началото, само че както и да е. Това няма никакво значение. Но нормално треньорът обира пешкира (смее се). Играчите си имат контракти. На футболиста би трябвало да му платиш, а треньора можеш да го изриташ и по този начин.

Наясно ли сте по какъв начин се развива школата на ЦСКА сега?

- Не съм ги следил доста, само че допускам, че нещата се развиват добре, тъй като се направиха терени. Говореха се неща и за Панчарево, само че не знам дали са ги осъществили.

Какво Ви е мнението за абсурда с Бодуров и Рубен Пинто? Каква ще бъде развръзката от цялата история?

- Без всеки може. Махал съм и по-големи футболисти от тима. Ако си мислят, че са незаменими, бъркат.

Защо се стигна до трансфер на някогашния капитан на отбора Божидар Чорбаджийски? Какво Ви е мнението за него като футболист и смятате ли, че ще успее да се потвърди в новия си тим?

- Ще си го посрещнем бързо, в случай че не се потвърди (смее се). Той би трябвало към този момент да се е развил и потвърдил като футболист. Така става с футболистите на Запад - още на 19-годишна възраст би трябвало към този момент да са се потвърдили. Но когато няма резултати, треньорът го отнася. Не знам какво се случи с него (Чорбаджийски) - доста заплеснат ли беше, тактически неточности ли допускаше...

Коя скица на игра е най-подходящаза тима съгласно Вас?

- Печелившата! (смее се) Няма избрана скица. Зависи от съперника по какъв начин играе, това е работа на треньорския екип. Трябва да имаш и подобаващите играчи.

Снимка 278482
Кога ЦСКА ще се снабди с нов стадион?

- Не знам. Говори се, написа се, доста пречки има и нищо не се прави по въпроса. Малко сме завистливи българите. Хората гледат да попречат на този, който има опция да направи нещо. А за какво да не се направи едно хубаво стадионче, да ти е наслаждение да отидеш и да погледаш? /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР