Легендата на Тотнъм Хотспър Освалдо Ардилес призова Жозе Моуриньо да

...
Легендата на Тотнъм Хотспър Освалдо Ардилес призова Жозе Моуриньо да
Коментари Харесай

Легенда на Тотнъм призова Жозе: Дай свобода на Ло Селсо!

Легендата на Тотнъм Хотспър Освалдо Ардилес прикани Жозе Моуриньо да даде повече „ свобода” на Джовани Ло Селсо, с цел да може португалецът да извлече оптималното от аржентинския халф в играта му. Ло Селсо се включи доста добре с изявите си за лондонския отбор, откак бе притеглен от Бетис, откакто Моуриньо преценя най-често да го употребява като централен полузащитник. Ардилес е впечатлен от 23-годишния си сънардоник, само че има вяра, че той би трябвало да има повече атакуващи функционалности, с цел да бъде още по-полезен за „ шпорите”.

„ Първото нещо, което желая да кажа за Джовани, е, че съм извънредно горделив от него. Почнах да приказвам за него преди две години, когато го видях в националния тим. Оттогава, доста хора започнаха да приказват за него”, сподели Ардилес пред уеб страницата на клуба.

„ Когато пристигна в Тотнъм, му се случи допустимо най-гадното нещо за новопристигнал състезател – да се контузи. Той бе контузен против Чили през септември след кошмарно влизане. Дойде в Тотнъм с концепцията да играе футбол, искаше да се оправи добре, само че травмата направи по този начин, че първоначално не се справяше добре”, продължи Ардилес.

„ След това той стартира да се приспособява добре в новия си клуб и да придава по-голяма стойност на Тотнъм. Ло Селсо е играч, който схваща играта и знае какво прави, защото е доста интелигентен. Малко по-малко ще се приспособява към новия си тим, защото скоростта в Англия е доста огромна. Към този миг не проличава, че има проблеми. Може да играе на доста позиции в средата на терена, от време на време вляво или вдясно, само че употребява повече левия си крайник, което го прави доста рисков. Също по този начин се оправя ужасно като халф, който държи топката в отбрана. Това го сподели, само че съгласно мен Жозе би трябвало да му даде по-сериозна независимост, защото може да играе доста ловко в атакуващата позиция на терена. Ако има пространствата, може да нападна ненадейно и да отваря пространства за своите съотборници”, показа още Ардилес.

„ Прекалено техничен е, всеки го вижда. Не желая да споделям, че е над другите играчи, само че си проличава класата му от доста надалеч. Виждаме, че е доста, доста добър състезател, който ще става все по-силен”, сподели още Ардилес.

Ло Селсо играе чартърен при „ шпорите” от Реал Бетис от началото на сезона, само че през зимата той бе закупен от Тотнъм за непрекъснато.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР