Легендата на световния тенис и настоящ експерт на телевизия Евроспорт

...
Легендата на световния тенис и настоящ експерт на телевизия Евроспорт
Коментари Харесай

Легенда в тениса: Не вярвам Григор да бие поред Надал, Федерер и Зверев


Легендата на международния тенис и сегашен специалист на телевизия " Евроспорт " Матс Виландер изрази подозрение, че Григор Димитров ще вдигне трофея от Открито състезание на Съединени американски щати, защото жребият го изпрати в сложен поток, като на четвъртфиналите може да срещне номер 1 в света Рафаел Надал, а по-късно вероятно Роджър Федерер и Александър Зверев.

Димитров е подложен под номер 7 на шампионата от Горлемия шлем в Ню Йорк, като ще започва в първия кръг против чешкия квалификант Вацлав Шафранек.

" Григор Димитров показва превъзходен тенис първо на Откритото състезание в Австралия, а в този момент и в Синсинати. Предстоящият US Open е чудесна опция за него. Очевидно е, че играта му се разви доста през тази година и в този момент, при отсъствието на някои от най-големите, той ще има доста положителни шансове да стигне до финалната фаза на шампионата.

Не ми се има вяра, че Григор Димитров може да победи поредно Надал, Федерер и Зверев. Въпреки големия си гений, Димитров е прочут тъкмо със своята психическа нестабилност. Това е огромният му минус, който го проваляше толкоз постоянно до момента.

Той би трябвало да откри допустимо най-хубавата психическа настройка, която да смъква напрежението от него, само че не до такава степен, че да го направи заплеснат и нехаен. Трудно е, само че в случай че един път успее да го реализира, ще стане сериозна опасност за най-големите.

Началният удар би трябвало да стане негово оръжие, което ще му разреши да печели повече лесни точки. Нямам поради наложително да прави асове, а по-скоро да откри метод да печели по-лесно геймовете, в които е на сервис.

Хубавото на мъжкия тенис сега е, че в мига, в който някой от огромните четирима не е на сцената, се появяват по-младите играчи, които незабавно са подготвени да се борят за място на върха. И въпреки всичко е тъжно, че никой от тях към момента не е печелил шампионат от Големия шлем ", сподели специалистът на Евроспорт и водещ на известното предаване " Гейм, Сет и Матс ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР