Легендата на световния футбол Диего Марадона подписа договор с местния

...
Легендата на световния футбол Диего Марадона подписа договор с местния
Коментари Харесай

Легендата Диего Марадона поема отбор в Аржентина

Легендата на международния футбол Диего Марадона подписа контракт с локалния Химнасия и Есгрима, завръщайки се към треньорството в своята татковина за първи път след 2010-та.

„ Легендата Диего Армандо Марадона, подписа контракт и е новият старши треньор на Химнасия “, разгласи клубът в свое малко изказване. „ Сделката е до края на сегашния сезон “.

Марадона, който бе прочут с реализаторските си качества и е считан за един от най-великите футболисти на всички времена, за последно бе треньор в Мексико, където води втородивизионния Дорадос оф Синалоа до две несполучливи появявания в плейофите. Новият му отбор, от град Ла Плата малко отвън Буенос Айрес, е учреден през 1887 и е един от най-старите професионални клубове в страната. Отборът има една-единствена купа – Копа Сентенарио през 1993. Съставът сега се намира на дъното в Първа дивизия с една точка от пет изиграни срещи.

Завръщането на Марадона бе предстоящо с голямо неспокойствие и голям брой последователи пристигнаха при представянето му. За последно той бе отпред на националния тим на Аржентина сред 2008 и 2010, като прекара интервали отпред и на клубно равнище в Мандию и Расинг през 90-те години на предишния век. 58-годишната легенда стана международен първенец с „ албиселесте “ през 1986, само че напоследък изпитва здравословни проблеми, постоянно поради екстравагантния си метод на живот.

Марадона бе закаран в болница през 2004 със съществени сърдечни и респираторни проблеми след използването на кокаин. Впоследствие той изкара интервал в комуна в Куба и Аржентина преди стомашна интервенция през 2005 да му помогне да смъкна от тежестта си. Той напусна Дорадос през юни, като измежду аргументите за решението си посочи потребността от интервенции на коляното и рамото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР