Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона днес щеше да

...
Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона днес щеше да
Коментари Харесай

Наполи отдаде почит на Вечния Диего Марадона, който днес има рожден ден

Легендата на международния футбол Диего Армандо Марадона през днешния ден щеше да навърши 63 години.

Гениалният аржентинец, определен за най-хубавият футболист на 20-и век в гласоподаване на формалния уебсайт на Световната футболна централа (ФИФА), си отиде от този свят на 25-и ноември 2020-а година.

Настоящият италиански първенец Наполи, за който " Дон Диего " игра в най-голяма част от своята кариера, отдаде дължимото на своя именит футболист. 

От клуба споделиха фотография в обществените мрежи, на която Марадона е застанал на върха на планина, под него са облаци, а над него Вселената - признакът е явен. Няма кой да го доближи!

На фотографията е изписана рождената дата на Марадона - 30-и октовмри 1960-а година, а от другата страна - признакът за безконечност.

" Честит рожден ден, безконечен Диего ", написаха в поста от обичания клуб на Марадона.

Марадона е първият собственик на почетна " Златна топка “ на " Франс футбол “ - най-ценното самостоятелно отличие във футбола.

През 21-годишната си кариера като футболист играе в шест тима, измежду които Бока Хуниорс (два пъти), Барселона и Наполи. За клубовете взе участие в 491 мача и отбелязва 210 гола.

Играе на четири международни шампионати от 1982-а до 1994-и, като през 1986-а година става първенец, а през 1990 – вицешампион. Изиграва 91 мача за Аржентина, в които вкарва 34 гола. От 1986 година е капитан на националния тим.

През 1986 година печели Златната топка за най-хубав футболист на международното състезание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР