Легендата на Спартак (Москва) Андрей Тихонов беше назначен за старши

...
Легендата на Спартак (Москва) Андрей Тихонов беше назначен за старши
Коментари Харесай

Астана назначи за треньор легенда

Легендата на Спартак (Москва) Андрей Тихонов беше назначен за старши треньор на най-успешния тим в Казахстан - ФК Астана, оповестява пресслужбата на клуба.

На 26-и август чешкият експерт Михал Билек подаде оставка от поста, а за краткотраен треньор на Астана беше подложен един от помощниците Пол Ешуърт. На 7-и октомври Астана разгласи, че Ешуърт напуща клуба и се прибира в Англия.

Тихонов познава добре ситуацията в клуба, защото през сезон 2019/2010 е играл там и даже е бил капитан на тима. В същата година Астана приключва като сребърен медалист в локалното състезание. Но най-известен е от интервала си в Спартак (Москва), където записва близо 300 мача.

Самият Тихонов през днешния ден навършва 50 години, а треньорската му процедура включва работа в Криля Советов (Самара), Спарта (Щелковск) от трета дивизия, ФК Краснодар и Енисей Красноярск.

Медиите в Казахстан оповестяват, че Тихонов е бил определен всред други две варианти. Единият е селекционера на Словакия Павел Хапал, а другият- Григорий Бабаян от Тобол (Костанай), който към този момент е бил отпред на Астана и даже имча една шампионска купа. Помощник на Бабаян сега в Тобол е българският експерт Саид Ибраимов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР