Легендата на шведския футбол и на Курт Хамрин е починал

...
Легендата на шведския футбол и на Курт Хамрин е починал
Коментари Харесай

Почина легендата на Швеция Курт Хамрин

Легендата на шведския футбол и на Курт Хамрин е умрял на 89-годишна възраст. Това съощби Шведската футболна асоциация.

Хамрин, който бе именуван Малката птичка поради своята експедитивност грациозност в играта по крилото, завоюва сребърен орден с националния тим на Швеция на международното състезание през 1958 година Той беше последният жив състезател от финала, в който Швеция загуби с 2:5 от Бразилия. Тогава Краля на футбола Пеле печели първата си международна купа.

Курт Хамрин стартира кариерата си в локалния АИК през 1952 година. Той обаче прекарва главната част от златните си години в Италия. Крилото играе поредно за Ювентус, Падуа, Фиорентина, Милан и Наполи. Той е девети във безконечната класация на Серия А по маркирани голове със 190 попадения. 150 от тях той осъществя за отбора на Фиорентина, за който играе сред 1958 и 1967 година.

За виолетовите шведът има общо 208 попадения във всички шампионати, като държи върха на клуба. Той е и с съществена заслуга за извоюваната през 1961 година КНК – единственият интернационален трофей в историята на клуба.

С Милан той печели КНК още един път, както и по един път купата в Италия и КЕШ. Кариерата си Хамрин приключва в Швеция в отбора на ИФК Стокхолм.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР