Легендата на Реал Мадрид Икер Касияс призова бившите си съотборници

...
Легендата на Реал Мадрид Икер Касияс призова бившите си съотборници
Коментари Харесай

Брутално - Икер призова за Ел Класико с великите стари муцуни

Легендата на Реал Мадрид Икер Касияс прикани някогашните си съотборници в „ кралския клуб”, както и играчи от предишното на Барселона да изиграят „ епично Ел Класико”, когато футболът се завърне назад. Идеята на мача е да се съберат пари, които да бъдат дарени за щедрост.

Настроението в този момент в международен мащаб е тъжно, защото световната пандемия от COVID-19 не спомага на обстоятелството да се играе футбол, а всички почитатели чакат това нещо да завърши. Именно, когато това спре, Касияс прикани да се изиграе Реал Мадрид против Барселона с благотворителна идея.

Испанското дерби остава един от най-големите мачове в света, откакто двата тима не стопират година след година да имат едни от най-хубавите футболисти на планетата. Докато Хосеп Гуардиола бе отпред на Барса, а Жозе Моуриньо представляваше Реал, то този мач закупи още по-голяма омраза, която го прави още по-интригуващ.

Отвъд омразната епоха, Касияс прикани играчи от предишното като Луиш Фиго, Зинедин Зидан, Ривалдо, Роберто Карлос и Карлес Пуйол да се завърнат на терена за щедрост. Както е известно, Сан Икер претърпя инфаркт през 2019-а година на подготовка на Порто, за който игра за последно, а през февруари разгласи публично отдръпването си от спорта.

Световният първенец с Испания прави своя дебют с „ лос бланкос” през 1999-а година и става най-младият вратар, играл в Шампионската лига, след което троши върха и за най-млад притежател на трофея в конкуренцията. Касияс играе 16 сезона за Реал, правейки 725 мача. През годините той има пет трофеи в Ла Лига и три Шампионски лиги.

Такъв иконичен мач не може да се изиграе без епичния пазач на мадридчани.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР