Легендата на Нефтохимик Благомир Митрев отново става част от „зеления“

...
Легендата на Нефтохимик Благомир Митрев отново става част от „зеления“
Коментари Харесай

Благомир Митрев се завърна в Нефтохимик

Легендата на Нефтохимик Благомир Митрев още веднъж става част от „ зеления “ клуб. На вчерашното Заседание на Съвета на шефовете бе взето решение той да оглави треньорския щаб на тима. Предложението пристигна от новия състезателен шеф Костадин Джамбазов, който пое спортно-техническото управление, за оставане във Втора лига.

Досегашният старши-треньор на „ шейховете Николай Кръстев остава в треньорското управление като помощник-треньор. Диян Петков също резервира мястото си на помощник-треньор.

„ Държа да се знае, че назначението на Благомир Митрев никога не е подбудено от неспособност на Кръстев да се оправи със отговорностите си, както някои медии писаха. Напротив - Николай Кръстев е отличен експерт и направи и невъзможното за този тим, предвид на минималния бюджет и аматьорските условия, в които го развиваше.

Убеден съм, че никой различен на негово място не би съумял да стигне до тук, а и малко са тези, които биха имали смелостта да тръгнат на такава борба без никакво бойно снаряжение. Кръстев е извънреден експерт, който през годините построи авторитетно име в детско-юношеския футбол, а към този момент потвърди, че отсега нататък ще бъде фактор и в мъжкия футбол. Затова съм благополучен, че остава в тима.

Решението Благомир Митрев да поеме тима пристигна поради нуждата от смяна. Бюджетът на „ Нефтохимик “ продължава да бъде мощно стеснен, по тази причина за в този момент не можем да си позволим съществени промени в селекцията. Митрев и Кръстев са мощен тандем, а в допълнение с Диян Петков, мисля че нещата ще тръгнат в по-добра посока. Длъжни сме да опитаме всички разновидности за избавление. “ - по този начин спортният шеф на Нефтохимик Костадин Джамбазов разяснява назначението на Благомир Митрев за старши-треньор на тима.

Митрев е един от огромните футболисти на Нефтохимик - част от славното минало на тима. Той става вицешампион с отбора на „ шейховете “ през 1997 година и финалист за Купата на страната през 2000 година За купата на УЕФА е изиграл шест мача за Нефтохимик, има четири мача за националния тим и осем мача за младежкия народен тим. След привършване на спортната си кариера Митрев е заемал треньорски и управнически постове в Нефтохимик, а за последно той бе изпълнителен шеф на клуба през част от Сезон 2016/2017, в Първа професионална лига
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР